Zăpada și viscolul au creat probleme serioase în trafic și pe drumurile județene

În ciuda eforturilor depuse de firmele de deszăpezire care au acționa neîntrerupt pe drumurile județene, zăpada și viscolul a creat probleme serioase pe drumurile județene în cursul zilelor de duminică și luni, mai ales spre Cetățile dacice din Munții Orăștiei și cele din Valea Jiului.

În urma apelurilor, utilajele de intervenție au fost solicitate și în următoarele zone:

Sectorul Orăștie
DJ 705F Beriu – Sibișel, acces blocat în satul Sibișel,se lucrează la deblocare
DJ 705A Costești – Sarmizegetusa Regia, acces blocat după remiza de pe Valea Albă, cantitatea de zăpadă depusă este consistentă
DJ 707G Turdaș – DN 7
DJ 707L Orăștie – Pricaz
DJ 668B Turmaș – Mărtinești
DJ 107A Rapoltu Mare

Sectorul Deva – Păuliș
DJ 761 Certeju de Sus – Săcărâmb
DJ 761B Nojag – Vărmaga
DJ 708D Vețel – Feregi, s-a intervenit pentru deblocarea carosabilului, se circulă în condiții de iarnă. Duminică, în câteva zone, accesul utilajelor a fost blocat de arborii rupți sub greutatea zăpezii.

Sectorul Brad
DJ 706 Țebea – Visca, s-au semnalat arbori căzuți care au blocat accesul pe o bandă
DJ 741 Crișcior – Curechiu – Poienița
DJ 763B Vălișoara – Dealu Mare, se intervine încă de dimineață, dar drumul este puternic valonat, iar curățarea zăpezii de pe carosabil se realizează cu mare dificultate
DJ 762 Baia de Criș – Bulzeștii de Sus

Sectorul Hațeg – Hunedoara
DJ 687K Silvașu de Sus – Mănăstirea Prislop
DJ 687J Hunedoara – Cerbăl (drumul a fost deblocat după intervenție)
DJ 686 Râu de Mori – Râușor
DJ 668A Târsa – Costeșți, drum deszăpezit, dar pe unele porțiuni se circulă greu din cauza cantității mari de zăpadă depozitată pe marginea drumului.

Firmele de intervenție rămân în alertă. Dispecerat Drumuri Județene informează că toate sesizările legate de problemele create de ninsoarea se anunță la numărul de telefon 0737-553971. În acest fel, ofițerul de serviciu va putea anunța prompt firmele de deszăpezire să trimită utilaje și mașini cu material antiderapant.