Taxele și impozitele locale nu se modifică în 2019, la Uricani

Home Administrație Taxele și impozitele locale nu se modifică în 2019, la Uricani
Taxele și impozitele locale nu se modifică în 2019, la Uricani

Primarul orașului Uricani informează că pentru anul 2019, cetățenii din acest oraș nu vor avea taxe și impozite majorate, cuantumul acestora urmând să fie la fel ca și cel aferent anului 2018.

În acest sens, la propunerea primarului Dănuț Buhăescu, în ultima ședință a Consiliului local al orașului Uricani, forul legislativ local a adoptat o hotărâre care certifică acest lucru. Decizia stabilește însă o serie de majorări, în special pentru persanele juridice și pentru cei care nu își îngrijesc clădirile aflate în proprietare.

Astfel, potrivit hotărârii adoptate de Consiliul local Uricani, în cazul persoanelor juridice se va aplica o majorare de 50% a impozitului pe clădirile rezidențiale, 40% pentru clădirile nerezidențiale, 20% pentru mijloacele de transport sub 12t și 25% pentru teren. În ceea ce privește persoanele fizice, acestea vor datora în 2019 un impozit mai mare cu 10% aplicabil doar pentru terenurile din extravilan. De asemenea, pentru clădirile și terenurile lăsate în paragină sau neîngrihite, proprietarii vor plăti în 2019 impozite mai mari cu 500%.

”În cea mai mare parte, impozitele și taxele locale rămân și în 2019 la cotă minimă, la fel ca și în acest an. În plus, cei care achită integral taxele și impozitele datorate bugetului local până la finalul primului trimestru beneficiază și de bonificația de 10%. Pentru că trebuie să facem un pas înainte în ceea ce privește responsabilitatea pentru bunuri a tuturor cetățenilor, am luat măsura de a majora substanțial cota de impozite pe clădiri și terenuri pentru cei care nu se îngrijesc de aceste bunuri pe care le dețin”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta precizează în același timp că, deși gradul de colectare a impozitelor și taxelor locale a fost unul bun și în acest an, administrația locală de la Uricani va avea nevoie în continuare de sprijin din partea autorităților județene și centrale, pentru a putea asigura buna funcționare a administrației publice și implementarea proiectelor de investiții care se derulează pe raza acestei localități.