Casa Pollicino rămâne în atenția autorităților locale de la Petroșani și în 2019

Home Administrație Casa Pollicino rămâne în atenția autorităților locale de la Petroșani și în 2019
Casa Pollicino rămâne în atenția autorităților locale de la Petroșani și în 2019

Asociația Casa Pollicino, una dintre organziațiile de voluntariat reprezentative pentru Valea Jiului, sub coordonarea căreia se află serviciile oferite în cadriul Casei Pollicino din municipiul Petroșani, rămâne în atenția administrației publice locale din această localitate și în anul 2019.

În acest sens, Consiliul local Petroșani a aprobat selecționarea Asociației Casa Pollicino pentru subvenționarea serviciilor de asistență socială, urmând ca acesteia să-i fie alocată de la bugetul local și o subvenție în sumă de 129.000 de lei.

”Această asociație gestionează cu succes două centre de zi în municipiul nostru, unul pentru copiii cu dizabilități și un altul pentru copii aflați în situație de risc de abadona familial. Prin intermediul acestor două centre, care constituie un model în ceea ce privește acordarea de servicii de asistență, la nivel național și european, copiii beneficiază de servicii de educație, asistență și îngrijire, consiliere psihologică, socializare și petrecere a timpului liber ș.a.”, arată primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

De altfel, așa cum obișnuiește în fiecare an, în preajma sărbătorilor, primarul Tiberiu Iacob Ridzi prestează, la rândul său, ore de voluntariat în cadrul Casei Pollicino. Spre exemplu, zilele acestea, primarul Petroșaniului a lucrat cot la cot cu personalul de la Casa Pollicino pentru a le pregăti o masă festivă copiilor de aici. ”De 10 ani, în preajma sărbătorilor de Crăciun revin cu mare plăcere în rândul „familiei” Casei Pollicino, acolo unde pregătim tradiţionalele sarmale. 
Le doresc copiilor, părinților, dar și tuturor celor care au grijă de această Casă, sărbători fericite, multă sănătate și putere! În ceea ce mă privește, sărbătorile de la Casa Pollicino au o însemnătate specială, pentru că pot fi alături de copii speciali”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.