Noul serviciu public de salubrizare din Valea Jiului e pregătit să intre în acțiune

Home Administrație Noul serviciu public de salubrizare din Valea Jiului e pregătit să intre în acțiune
Noul serviciu public de salubrizare din Valea Jiului e pregătit să intre în acțiune

Începând cu 28 decembrie 2018, serviciul de colectare, sortare, transport și depozitare a deșeurilor din Valea Jiului va fi gestionat de noul operator de servicii delegat pentru zona 4 aferentă Sistemului Integrat al Deșeurilor din județul Hunedoara, care devine astfel operațional la nivelul întregului teritoriu al județului.

În cursul zilei de 21 decembrie 2018, reprezentații firmei Supercom au prezentat flota de trasport și celelalte mijloace tehnice cu care va acționa pentru efectuarea la cele mai înalte cote de calitate a serviciilor de management al deșeurilor în cele 3 orașe și 3 municipii din Valea Jiului. Evenimentul a avut loc la ”centrul de comandă” de la Petroșani, situat în zona platformei industriale de la fosta mină Dîlja, centru care devine astfel la rândul său operațional, după aproape 4 ani de la construirea sa în cadrul proiectului european privind SMID Hunedoara, proiect implementat de Consiliul județean Hunedoara în parteneriat cu administrațiile locale din întregul județ.

La prezentarea efectuată de reprezentanții Supercom au participat primari din Valea Jiului, directorii firmelor care au efectuat până în prezent serviciile de salubritate în regiunea Văii Jiului și reprezentanți ai Consiliului județean Hunedoara și ai ADI Deșeuri.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, cel care are în responsabilitate și activitatea SMID Hunedoara, spune că prezentarea făcută la Petroșani de operatorul care va asigura serviciul public de colectare a deșeurilor, în Zona 4 Valea Jiului a fost impresionantă. ”Am fost plăcut surprins astăzi de prezentarea făcută de operatorul care va asigura serviciul public de colectare a deșeurilor, în Zona 4 Valea Jiului. Cei de la Supercom ne-au prezentat stația de sortare de la Petroșani și flota auto cu mașini specifice și utilaje noi de care dispun și, trebuie să recunosc, merită felicitări pentru acestea”, a declarat Costel Avram.

Acesta a mai arătat că, dincolo de calitatea sa oficială de administrator public al județului Hunedoara, este un cetățean al Văii Jiului care își dorește ca serviciile de salubritate din aceastp regiune să se ridice la înălțimea așteptărilor pe care le au toți cetățenii, dar și la valoarea investițiilor care au fost făcute în acest scop. ”Îndrăznesc să cred că dacă și modul în care va acționa în teren noul operator va fi pe măsura dotărilor de care dispune, atunci comunitățile din Valea Jiului vor beneficia de un serviciu public de management al deșeurilor la standarde cu adevărat europene. Așa cum ne dorim cu toții”, a punctat Avram.

Între timp, din păcate, serviciile de colectare a deșeurilor aflate încă în responsabilitatea operatorilor locali, s-au dovedit a fi, în ultimele zile, total necorespunzătoare, fapt care a generat nemulțumiri din partea cetățenilor, dar și a autorităților locale. La Lupeni, primarul Lucian Resmeriță a dispus chiar amendarea firmei Pregoterm, în sarcina căreia se află încă serviciul de management al deșeurilor din această localitate. Pregoterm a primit o amendă de 10.000 de lei pentru modul defectuos în care s-a făcut colectarea deșeurilor în această săptămână, în condițiile în care Primăria Lupeni este cu plățile efectuate la zi către acest operator.