Planul Roşu de intervenţie declanşat în judeţul Hunedoara după un accident feroviar

Home Stiri la zi Planul Roşu de intervenţie declanşat în judeţul Hunedoara după un accident feroviar
Planul Roşu de intervenţie declanşat în judeţul Hunedoara după un accident feroviar

Ultimele 3 vagoane ale trenului IR 1821 au deraiat în zona Comunei Sântămărie-Orlea (între localitățile Ciopeia și Ohaba), în judeţul Hunedoara. Având în vedere numărul mare al ocupanților din cele trei vagoane, aproximativ 20 de persoane, a fost imediat activat Planul Roșu de Intervenție.

După sosire, echipajele de pompieri ale Detașamentului Petroșani au constatat că în urma accidentului a rezultat o singură victimă, cu traumatisme la membrele superioare. După acordarea asistenţei medicale de urgență, femeia a fost transportată la UPU Deva, pentru investigații suplimentare.
Totodată, s-au făcut verificări printre călători pentru identificarea altor persoane cu leziuni în urma accidentului, însă celelalte persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Trenul se deplasa pe ruta Constanța – Arad. Cei aproximativ 120 de pasageri aflaţi în tren au fost transportaţi la cea mai apropiată gară, la autogări sau au fost preluaţi de rude cu autoturismele.
În urma producerii incidentului feroviar, prefectul județului Hunedoara s-a deplasat în zona producerii incidentului. Au intervenit la faţa locului 4 echipaje de pompieri, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Hunedoara, echipaje de Poliţie și Jandarmi. 34 de călători au fost transportati în gara CFR Subcetate, trei călători la autogara Haţeg, 11 călători vor fi preluați de rude, prieteni de pe DN 66, iar trei vagoane cu călători au fost puse în funcţiune, acestea ajungând în gara Subcetate la ora 10,00.

Toţi pasagerii sunt în siguranţă, iar cele trei vagoane urmează să plece din gară către destinaţia finală. În continuare, se iau toate măsurile pentru refacerea liniei de cale ferată afectate, precum și a liniei de tensiune, afectată pe porțiunea a trei stâlpi. Până la remedierea acestora circulaţia nu va fi întreruptă, ci se va realiza prin transbordarea călătorilor de la porţiunea unde se află liniile deteriorate (între Subcetate şi Pui), iar unele trenuri vor fi deviate pe alte trasee.

Pentru a se asigura de buna desfășurare a acțiunilor de intervenție și a măsurilor pentru repunerea în funcțiune a liniei, este aşteptat să sosească în cel mai scurt timp la faţa locului si directorul Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timişoara (SRCF Timişoara).