Operatorii serviciilor de salubritate intră de astăzi în acțiune

Potrivit unei informări făcute de Asociația de Dezvoltare Intracomunitară care gestionează Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor din județul Hunedoara, odată cu finalizarea perioadei de mobilizare, începând cu data de 28 decembrie 2018, operatorii desemnați în urma încheierii procedurii de atribuire prin licitație publicăa, respectiv Asocierea S.C. BRAI CATA S.R.L. – S.C. TED TRANS 2002 S.R.L. pentru zona 3 Centru/Bârcea Mare și operatorul S.C SUPERCOM S.A., pentru zona 4 Petroșani/Valea Jiului vor începe operarea serviciilor de salubrizare. 

Aceștia vor trebui să acționeze rapid și operativ, mai ales în regiunea de vest a Văii Jiului, acolo unde de mai bine de o săptămână fostul operator al serviciilor de salubritate nu a mai ridicat deșeurile de la punctele de colectare, iar zone întinse din orașele și municipiile din vestul Văii Jiului au fost sufocate de gunoaie. La Lupeni, Primăria a amendat firma de salubritate dar a fost nevoită, în același timp, să acționeze de urgență, cu surse proprii, pentru a curăța orașul de gunoaie.

Noii operatori al serviciilor de colectare a deșeurilor din județul Hunedoara intră efectiv în acțiune, începnd cu data de 28 decembrie 2018, urmând să efectueze acest tip de servicii publice pentru următorii 8 ani.