Domeniul schiabil Parâng, la capacitate maximă cu toate instalațiile

Home Reportaj Domeniul schiabil Parâng, la capacitate maximă cu toate instalațiile
Domeniul schiabil Parâng, la capacitate maximă cu toate instalațiile

Sezonul de iarnă 2018/2019 se dovedește a fi deja cel mai bun pentru stațiunea turistică Parâng, cu toate că acesta se află abia la o lună de la debut.

Informația este susținută chiar de către primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, Acesta a prezentat și argumentele care justifică această constatare. Primarul Petroșaniului spune că este pentru prima oară de când Domeniul Schiabil Parâng funcționează la capacitate maximă și din punct de vedere economic este pe plus. ”În ultima săptămână a anului 2018 și prima săptămână a anului 2019, au fost vândute un număr de 15.841 de bilete pentru cele două instalații de transport pe cablu pe care le avem în Parâng. Acestea au adus Domeniului Schiabil Parâng încasări de 131.816 lei pentru TS1 (telescaunul vechi), respectiv 141.871 lei pentru TS2 (telescaunul nou), cifre peste pragul de rentabilitate”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta apreciază că zăpada și calitatea pârtiilor din Parâng au fost determinante pentru atragerea unui număr mare de turiști în stațiunea din Petroșani.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că, din păcate, o problemă majoră este generată de lipsa locurilor de parcare pentru turiștii care vin în Parâng. ”Parcarea este o problemă, care însă pare imposibil de rezolvat de către noi, pentru că în zona de plecare a celor două instalații de transport pe cablu, toate terenurile sunt private. În prezent, există aici circa 400 de locuri de pacare în domeniul privat, dar este evident că, mai ales de anul viitor când sperăm să punem în funcție și TS4, parcarea va fi o mare problemă”, arată primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

În acest sens, administrația locală de la Petroșani studiază deja oportunitatea de a introduce curse regulate de transport public pentru turiști, din centrul Petroșaniului până la stațiile de îmbarcare ale instalațiilor de transport pe cablu.