Jandarmii hunedoreni și-au făcut bilanțul activității din 2018

Home Stiri la zi Jandarmii hunedoreni și-au făcut bilanțul activității din 2018
Jandarmii hunedoreni și-au făcut bilanțul activității din 2018

Marți, 8 ianuarie 2019 s-a desfăşurat evaluarea activităţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi ,,Decebal” Hunedoara pentru anul 2018.

Evenimentul a fost găzduit în sala mare a Teatrului de Artă din Deva. Alături de personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara, la acest eveniment au participat: colonel Mircea-Claudiu Boariu, șeful Direcției Financiare din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române; Tiberiu-Fabius Kiszely, prefectul judeţului Hunedoara;  Dorel-Ovidiu Bretean, subprefectul județului Hunedoara; Mircea-Flaviu Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Nicolae-Florin Oancea, primarul municipiului Deva; Dan Bobouțanu – primarul municipiului Hunedoara; Gheorghe Ile – primarul municipiului Vulcan, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor publice din judeţul Hunedoara cu care Jandarmeria hunedreană are relaţii de cooperare sau colaborare.

Cu acest prilej a fost prezentat un raport de evaluare a tuturor domeniilor de activitate din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara, rezultatele obţinute în cursul anului 2018, fiind prezentate şi principalele direcţii de acţiune pentru anul 2019. 

”În anul 2018, activitatea jandarmilor hunedoreni a vizat intensificarea misiunilor specifice, în special în domeniul gestionării adunărilor publice, prin protecția participanților și prevenirea tulburării ordinii de drept, de menținere a ordinii publice, atât independent, cât și împreună cu efectivele de poliție, în vederea prevenirii și combaterii criminalității, pe înreg cuprinsul județului și creșterea siguranței cetățeanului”, a spus col. Robert Vâță, comandantul I.J.J. ”Decebal” Hunedoara.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora a declarat că, în anul 2018, colaborarea Consiliului Județean Hunedoara cu IJJ Hunedoara s-a desfășurat sub cele mai bune auspicii. ”Jandarmii montani au participat, împreună cu salvamontiștii hunedoreni sau independent, la nu mai puțin de 41 de misiuni de căutare și salvare/ evacuare a persoanelor aflate în dificultate în zona montană. În cursul anului trecut, jandarmii de la postul Costești au asigurat un climat de siguranță în zona sitului arheologic Sarmizegetusa Regia, a cărui vizitare se bucură de un interes crescut din partea turiștilor români și străini”, a spus Mircea Flaviu Bobora.

Pentru anul 2019,Jandarmeria hunedoreană vine cu o serie de noutăți. Județul Hunedoara va fi primul județ din țară care va avea un Detașament de Jandarmerie Montană. Militarii vor acționa în toată zona Văii Jiului și în masivul Retezat. De asemenea, începând din această primăvară, în aria de competență a postului de jandarmi Costești vor exista și patrule călare.