Dezbateri esențiale privind funcționarea administrațiilor locale în prima reuniune a Asociației Municipiilor din România

La București se desfășoară, în aceste zile, ședința Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România. Potrivit primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacon Ridzi, prezent la acest eveniment, pe ordinea de zi a AMR sunt dezbătute mai multe puncte cu aplicabilitate la nivel local.

Primarul Petroșaniului arată că probabil cel mai important punct pe ordinea de zi este cel legat de bugetul de stat pe anul în curs și cota alocată autorităților locale. ”În lipsa unui buget național, nu putem aproba bugetele locale de care depinde funcționarea administrațiilor publice”, explică Tiberiu Iacob Ridzi.

În cadrul reuniunii Asociației Municipiilor din România se discută de asemenea despre stadiul parcursului legislativ al Codului finanțelor publice, Codului administrativ, Codului de procedură administrativă și Codul urbanismului. În fine , cel de-al treilea punct al ordinii de zi constă în informarea privind descentralizarea.

”Toate aceste puncte fiind esențiale pentru desfășurarea activității administrațiilor locale”, a mai adăugat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.