150 locuri de muncă în domeniul agricol în Spania prin rețeaua Eures

Home Economie 150 locuri de muncă în domeniul agricol în Spania prin rețeaua Eures
150 locuri de muncă în domeniul agricol în Spania prin rețeaua Eures

Potrivit unui anunt al AJOFM Hunedoara, grupul de firme Queralt din regiunea Lleida, Spania, care oferă 150 locuri de muncă în agricultură este compus din mai multe ferme dedicate producerii şi comercializării fructelor. Muncitorii vor lucra în câmp la cules de fructe (mere, cireşe, nectarine, caise, etc.) şi curăţat pomi şi în fabrică la aranjarea fructelor în lăzi şi caserole.

Sunt oferite 150 de locuri de muncă, din care 100 pentru femei pentru munca în câmp şi ambalat în depozit, 50 pentru bărbaţi pentru munca în câmp, din care: un şofer autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă categoria D şi atestat, doi şoferi camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit categoria C şi E şi atestat şi 2 tractorişti.

Nu se solicită cunoaşterea vreunei limbi străine, salariul oferit fiind de 6,25 euro brut/oră pentru lucrul în câmp şi 5,96 euro brut/oră pentru lucrul în fabrică.

Transportul dus-întors în Spania se plăteşte de către muncitor. Pentru locuinţă (utilităţi) şi alte cheltuieli se reţine 10% din salariu în primul an şi în al doilea an 5% din salariu. Locuinţele au zonă comună de spălătorie şi bucătării. Familiile vor locui în camere separate. Se primeşte set complet de lenjerie de pat şi echipament de protecţie individual (în cazul pierderii acestuia, se plăteşte). Contractul de muncă se semnează în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială-obţinere NIE).

Durata contractului este în perioada aprilie – septembrie 2019 cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie.

Persoanele cu domiciliul în judeţul Hunedoara care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Hunedoara, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip care se completează la sediul agenţiei, copie act identitate, CV, adeverinţă medicală „apt pentru muncă”.

Termenul limita pentru depunerea dosarelor este 01.04.2019.