Reuniune a operatorilor de apă din Asociația Română a Apei, la Petroșani

Home Economie Reuniune a operatorilor de apă din Asociația Română a Apei, la Petroșani
Reuniune a operatorilor de apă din Asociația Română a Apei, la Petroșani

La Petroșani se desfășoară, în aceste zile, prima reuniune din anul 2019 a Comitetului Director al Asociației Române a Apelor – Comitetul Teritorial Olt-Jiu. La aceste eveniment participă directori și reprezentanți din boardul unor importante companii de apă din România, precum Apă Canal Sibiu SA, Compania Apa Târnavei Mari S.A. Mediaş, Compania de Apă Oltenia S.A. – Craiova, S.C. APAVIL S.A. – Râmnicu-Vâlcea, S.C. Gospodărie Comunală S.A. – Sfântu Gheorghe, Compania de Apă S.A. – Brașov, S.C. APAREGIO S.A. – Târgu-Jiu, S.C. APA SERV S.A. Valea Jiului, Compania de Apă Olt S.A. – Slatina, S.C. HARVIZ S.A. – Miercurea Ciuc, S.C. SECOM S.A. – Drobeta Turnu Severin, precum și al Adminstrațiilor Bazinale de Apă Olt și Jiu.

În cadrul acestui eveniment, reprezentanții ARA au analizat noile prevederi legislative care dau posibilitatea operatorilor și acționarilor acestora de a veni în sprijinul populației nu doar cu servicii de calitate, ci și cu facilități aduse de Ordonanța 144/2018, dar în același timp au discutat și despre investițiile în modernizarea sistemelor de apă și canalizare derulate de companiile de apă, cu fonduri europene.  

Alături de conducerea acestei asociații, la reuniunea Comitetului Director al ARA-C.T. Jiu-Olt, a participat și administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, fostul director al companiei de apă de la Petroșani, dar și bibliotecarul petroșenean Avram Iancu, recunoscut la nivel național și internațional pentru performanțele sale sportive unice.

”Sunt onorat să particip, alături de directorii operatorilor de servicii de apă și canalizare din Comitetul Bazinal Olt-Jiu al Asociației Române a Apei, cu atât mai mult cu cât, pentru al șaptelea an consecutiv, Apa Serv Valea Jiului este gazda acestui eveniment. Am analizat, împreună cu reprezentanții ARA, noile prevederi legislative care ne dau posibilitatea să venim în sprijinul populației nu doar cu servicii de calitate, ci și cu facilități privind taifele de operare. Am vorbit despre modul cum se va implementa eliminarea costului apei meteorice de pe facturile pentru populație, despre noile cote de TVA, dar și despre investițiile în modernizarea sistemelor de apă și canalizare aflate în derulare”, a spus Costel Avram. 

Un moment aparte al întrunirii l-a constituit întâlnirea cu bravul nostru compatriot Avram Iancu. Acesta le-a împărtășit membrilor ARA o parte din experiențele sale unice de pe apă, din cele mai importante aventuri la care a luat parte: traversarea Canalului Mânecii, parcurgerea înot a fluviului Dunărea, de la izvoare și până la vărsarea în Marea Neagră, traversarea înot a distanței dintre Sulina și Istambul, în Marea Neagră. ”Apa este poate cel mai important element pentru noi, oamenii. Apa înseamnă viață ! Dincolo de experiențele mele frumoase pe apă, vreau să vă spun că dumneavoastră sunteți niște oameni binecuvântați, pentru că zi de zi, în activitatea pe care o aveți, operați cu acest element vital care este apa”, le-a spus Avram Iancu reprezentanților operatorilor de apă din România.