Transportor de 40 de metri pentru schiori, pe Pârtia A din Parâng

Home Administrație Transportor de 40 de metri pentru schiori, pe Pârtia A din Parâng
Transportor de 40 de metri pentru schiori, pe Pârtia A din Parâng

O bandă transportoare care va deservi, în principal copiii care participă la cusurile de inițiere pentru schi și snowboard a fost instalată pe Pârtia A din Domeniul Schiabil Parâng.

Investiția a fost realizată de Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani, la inițiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi. ”Încercăm în fiecare an să aducem, pe măsura posibilităților, câte ceva în plus pentru Domeniul Schiabil din Parâng. Unul din obiectivele de investiții pe care le putem realiza cu fondurile noastre este și acesta al amenajării unei benzi transportoare pentru schiorii începători. Odată cu punerea în funcțiune a acestei benzi, sperăm să-i readucem în Parâng pe monitorii de schi care au plecat la Voineasa, acolo unde există o astfel de bandă de 15 metri. Noi intenționăm să construim, în Parâng, o astfel de bandă pe toată lungimea Pârtiei A”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Prima secțiune a acestei benzi transportoare pentru schiori a fost deja montată pe Pârtia A din Domeniul Schiabil Parâng, în vecinătatea Școlii Sportive, pe o lungime de 40 de metri. Covorul rulant al acesteia are o putere de 4 kw, viteza de deplasare fiind de până la 0,7 m/s, iar capacitatea tre transport este de 2500 persoane.

Pentru realizarea acestei investiții, au fost alocați 86.000 de lei din Bugetul local al municipiului Petroșani, în luna decembrie a anului 2018. Noul transportor a fost deja montat de administrația Domeniului Schiabil Parâng, care va exploata această instalație ce urmează să fie pusă în funcțiune în aceste zile.