Acțiunea ineficientă la deszăpezire diminuează bugetul operatorului din Lupeni

Home Administrație Acțiunea ineficientă la deszăpezire diminuează bugetul operatorului din Lupeni
Acțiunea ineficientă la deszăpezire diminuează bugetul operatorului din Lupeni

Zăpezile numeroase și masive din luna ianuarie au prins pe picior greșit, cam peste tot în Valea Jiului, firmele care au contractat serviciile publice de deszăpezire și întreținere a drumurilor și trotuarelor. Evident, situația a generat numeroase nemulțumiri din partea cetățenilor, nemulțumiri care s-au îndreptat în general spre autoritățile adninistrației publice locale.

Față de situația existentă, la Lupeni, primarul Lucian Resmeriță a dispus o serie de măsuri menite să sancționeze deficiențele din activitatea de deszăpezire. Astfel, după ce în ultimele zile ale anului trecut, firma de deszăpezire care acționează pe raza municipiului Lupeni a fost amendată pentru că a scos târziu utilajele pe drumurile principale din localitate, fapt care a condus la îngreunarea traficului în perioada sărbătorilor de iarnă, intervenția defectuoasă din ultimele zile aduce firmei o nouă sancțiune.

”Din cauza numeroaselor deficienţe înregistrate în activitatea de deszăpezire, care au generat numeroase nemulţumiri în rândul cetăţenilor municipiului Lupeni, contractul firmei care asigură deszăpezirea a fost DIMINUAT cu 60% pentru luna ianuarie”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta apreciază însă, în același timp, că administrația publică locală nu are posibilitatea de a interveni eficient pe toate străzile și în toate cartierele din municipiu, mai ales atunci când se produc căderi abundente de zăpadă, motiv pentru care face apel și la cetățeni, precum și la patronii care administrează spații comerciale, să dovedească spirit civic și să curețe zăpada din fața magazinelor și de pe aleile din fața blocurilor de locuințe.