Conexiuni academice româno-sârbe la Universitatea din Petroșani

Home Educație Conexiuni academice româno-sârbe la Universitatea din Petroșani
Conexiuni academice româno-sârbe la Universitatea din Petroșani

Extinderea relațiilor de parteneriat ale Universității din Petroșani cu instituții academice din alte țări europene (și nu numai) constituie un reper important al activității conducerii instituției de îmvățământ superior din Valea Jiului. În acest sens, în ultimii ani s-au făcut pași importanți prin legarea unor parteneriate cu mai multe universități din Franța, Germania, Austria, Republica Moldova, Polonia etc.

Tot în acest context s-a situat și întrevederea pe care rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu a avut-o astăzi cu prof.univ. dr. ing. Radoje Pantovic, pro-decan al Facultății Tehnice din orașul Bor din Serbia, întâlnire realizată în cadrul programului de întâlniri româno-sârbe ale cluburilor  înfrățite Rotary din Petroșani-Valea Jiului și Bor-Serbia.

Discuțiile dintre cei doi reprezentanți ai lumii academice din Petroșani și Bor, au condus la dorința comună de a stabili toate legăturile interuniversitare optime pentru realizarea unor proiecte comune, folosind platforma educațională, Erasmus Plus. ”Am fost onorat de vizita oaspetelui nostru de la Facultatea Tehnică din orașul Bor din Serbia. Am convenit împreună să deschidem punți de colaborare academică, pentru studenți și cadre universitare, sub egida programelor europene Erasmus+ și sunt convins că  această nouă relație de parteneriat educațional va fi una cu beneficii pentru cele două universități”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității din Petroșani.

La întâlnire au mai participat din partea Rotary Club Bor: prof. Ana Strehovec și ing. Gordana Kosutic iar din partea Rotary Petroșani- Valea Jiului: Cristian Merișanu, Felicia Gabriela Portasă, Bogdan Bădău și Ovidiu Rizopol.

Membrii cluburilor Rotary înfrățite, respectiv cele din Petroșani-Valea Jiului- România și Bor-Serbia s-au întânit, zilele acestea în Valea Jiului, în cadrul unui program amplu de activități care a vizat pe de-o parte aprobarea agendei de activități comune pe 2019 și întâlnirea reprezentanților delegației sârbe cu diferite grupuri de societate civilă și administrație locală din Valea Jiului. Programul comun pentru 2019, aprobat de toți membrii celor 2 cluburi prezenți la întâlnirea oficială din 24 ianuarie, cuprinde întâlniri de lucru și demararea unui proiect al prieteniei atât la Bor cât și în Valea Jiului, precum și startul în schimbul de tineri între cele 2 comunități reprezentate.