Legendarul fotbalist al Corvinului, Michael Klein va fi comemorat la Hunedoara

Home Stiri la zi Legendarul fotbalist al Corvinului, Michael Klein va fi comemorat la Hunedoara
Legendarul fotbalist al Corvinului, Michael Klein va fi comemorat la Hunedoara

Primăria Municipiului Hunedoara, în colaborare cu Asociația Suporterilor Corviniști, organizează în data de 2 februarie 2019 o ceremonie de comemorare a marelui fotbalist Michael Klein.

Comemorarea va avea loc la statuia fotbalistului, din centrul orașului (în fața supermarket-ului Kaufland), unde se vor depune coroane de flori.

Evenimentul va avea loc după programul următor:

  •  11:30 – Întâlnire suporteri B-dul Dacia, Colț cu Mihai Viteazul
  • 12:00 – Marșul suporterilor spre statuia lui Michael Klein
  • 12:30 – Depunere de coroane

Michael Klein s-a născut la data de 10 octombrie 1959, în localitatea Amnaș, din județul Sibiu. Este considerat o legendă a Hunedoarei. Cariera sa fotbalistică se leagă în mare parte de echipa Corvinul Hunedoara. A jucat și în Germania, pentru echipa Bayer Uerdingen, în campionatul Bundesliga, dar și pentru Dinamo București. Mișa Klein a jucat peste 300 de meciuri pentru FC Corvinul Hunedoara, între anii 1970 şi 1980. De asemenea, el a îmbrăcat de 90 de ori tricoul naționalei, înscriind cinci goluri. A fost selecționat să reprezinte România atât la Campionatul Euro 84, cât și la Campionatul Mondial din 1990.

Din păcate, fotbalistul s-a stins din viaţă prea devreme, în 2 februarie 1993, la vârsta de doar 33 de ani, în timpul unui antrenament al echipei germane la care era legitimat.