Pasul Vîlcan a fost gazda unei noi ediții a ”Cupei Jandarmeriei” la Schi

Jandarmii montani din județul Hunedoara s-au întrecut miercuri, 30 ianuarie 2019, pe pârtiile de schi de la Pasul Vîlcan în cadrul celei de-a XIV-a ediții a tradiționalei competiții sportive ”Cupa Jandarmeriei la Schi”, derulată anul acesta sub genericul ”Hunedoara 100”, în cinstea aniversării Centenarului Jandarmeriei hnedorene.

La linia de start a ”Cupei Jandarmeriei la Schi” s-au aliniat anul acesta 17 schiori din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara, 2 schiori din cadrul Serviciului Public Salvamont Hunedoara şi 3 schiori din cadrul Primăriei Municipiului Vulcan. Concursul a constat în două manşe de slalom.

După parcurgerea probelor, clasamentul competiției este următorul:
* categoria bărbaţi până în 40 ani:
– Locul I – Sorin Danciu – Serviciul Public Salvamont Hunedoara;
– Locul II – plutonier major Paul Măgduţ, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Râu de Mori;
– Locul III – plutonier major Cosmin Viţonesc, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Râu de Mori și plutonier major Sorin Moldovan, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Straja.


* categoria bărbaţi peste 40 ani:
– Locul I – plutonier adjutant Valentin Szabo, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng;
– Locul II – Marius Ghica, din cadrul Primăriei Municipiului Vulcan;
– Locul III – plutonier adjutant Fănică Avădanei-Tetileanu, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng.

Câştigătorilor le-au fost acordate diplome şi cupe din partea organizatorilor. 


La acest eveniment au participat prefectul judeţului Hunedoara – Fabius-Tiberiu Kiszely, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara – colonel Viorel Demean, primarul municipiului Vulcan – Gheorghe ILE, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara – colonel dr. Robert-Iulian Vîță, jandarmi montani hunedoreni, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor publice cu care există relaţii de colaborare sau cooperare.

”Am răspuns cu mare drag invitației primite din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara, de a participa la acest eveniment sportiv derulat în stațiunea Pasul Vîlcan, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea primei structuri de jandarmi în județul Hunedoara. Îi felicit pe cei care au câștigat probele de schi de astăzi și le transmit jandarmilor montani mult succes în misiunea lor de zi cu zi”, a declarat Tiberiu Fabius Kiszely, prefectul județului Hunedoara.

La rândul său, primarul municipiului Vulcan, ing. Gheorghe Ile se declară încântat de faptul că stațiunea Pasul Vîlcan a găzduit, în cele mai bune condiți, și ediția din acest an a Cupei Jandarmeriei la Schi. ”Acest concurs este deja o frumoasă tradiție a Jandarmeriei hunedorene și nu pot decât să salut decizia organizatorilor de a alege și pentru desfășurarea ediției din acest an a competiției, Pasul Vîlcan. De altfel, colaborarea noastră cu Jandarmeria montană a fost și este una foarte bună și, cu acest prilej, salut întreaga activitate a jandarmilor montani, atât în Pasul Vîlcan, cât și în celelalte zone montane din județul nostru și, bineînțeles, îi felicit pe câștigători competiției de schi din acest an”, a declarat primarul Gheorghe Ile.