Palatul Cultural Lupeni va găzdui și în 2019 reprezentațiile artistice ale Teatrului Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani

Home Cultură Palatul Cultural Lupeni va găzdui și în 2019 reprezentațiile artistice ale Teatrului Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani
Palatul Cultural Lupeni va găzdui și în 2019 reprezentațiile artistice ale Teatrului Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani

Reprezentațiile artistice ale Teatrului Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani s-au bucurat de un un interes deosebit din partea publicului din municipiul Lupeni, odată cu prezentarea acestora pe scena Palatului Cultural din localitate. Prezența actorilor teatrului din Petroșani pe scena Palatului Cultural Lupeni a fost posibilă datorită acordului încheiat în acest sens de conducerea instituției de cultură din Valea Jiului și Primăria municipiului Lupeni.

Pentru că acest acord s-a dovedit a fi nu doar unul de bun augur, ci și unul încununat de succes și apreciat de cetățenii din Lupeni dar și din celelalte localități situate în zona de vest a Văii Jiului, primarul municipiului Lupeni a luat decizia de a continua și în acest an parteneriatul cu Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani. În acest sens, zilele trecute a fost semnat un nou acord între reprezentantul Administrației Publice Locale din Lupeni, primarul Lucian Resmeriță și managerul teatrului din Petroșani, actorul Cosmin Rădescu.

”Împreună cu domnul manager Cosmin Rădescu am parafat colaborarea între Primăria municipiului Lupeni şi Teatrul Dramatic Ion D. Sîrbu din Petroșani pentru anul 2019. În baza acestui acord, toate piesele de teatru produse de către echipa apreciatului teatru din Valea Jiului vor fi jucate și pe scena Palatului Cultural de la Lupeni. Evident, nu pot decât să salut acceptul domnului Rădescu în acest sens, care răspunde astfel nu doar solicitărilor mele, ci în primul rând dorinței publicului din Lupeni de a-i vedea și de a-i aplauda și în acest an pe actorii deosebiți ai teatrului din Petroșani, cu care am avut și avem o colaborare excelentă”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta spune că programul spectacolelor care vor fi prezentate pe scena Palatului Cultural din Lupeni va fi anunțat, în timp util, la sediul acestuia, pe rețelele de socializare și prin intermediul mass-media.

Publicul din Lupeni va avea ocazia de a vedea piese de teatru la Palatul Cultural nu doar din repertoriul teatrului de la Petroșani. La fel ca și în anii precedenți, Primăria Lupeni va susține și alte companii teatrale care vor aduce aici piese de referință ale dramaturgiei românești și universale. Spre exemplu, pentru data de 14 februarie 2019, este deja anunțată prezența pe scena de la Lupeni a Companiei de Teatru ”Cristi Toma”, care va prezenta o frumoasă și apreciată piesă de Cehov, ”Cerere în căsătorie”, în regia lui Cristi Toma, avându-i în distribuție pe actorii Andrei Vasilescu, Andra Stoicescu și Mihai Căpățână.

”Avem această sală de spectacole atât de elegantă, avem acest Palat al Culturii cu care ne mândrim, avem un public numeros care este preocupat și interesat de consumul cultural, deci avem toate ingredientele necesare pentru a ne păstra ambiția ca Lupeniul să rămână în continuare o Capitală Culturală a Văii Jiului și a județului nostru și vom acționa, evident, ca atare”, a mai declarat primarul Lucian Resmeriță.