Succes deplin pentru șahul din Vulcan la Concursul Național de Șah Școlar ”Elisabeta Polihroniade”

Home Educație Succes deplin pentru șahul din Vulcan la Concursul Național de Șah Școlar ”Elisabeta Polihroniade”
Succes deplin pentru șahul din Vulcan la Concursul Național de Șah Școlar ”Elisabeta Polihroniade”

Ediția a VIII-a a Concursului de Șah Școlar ”Elisabeta Polihroniade” a avut loc, în perioada 2 -10 februarie 2019, la Băile Olănești. La această competiție de tradiție a șahului românesc au participat 176 de șahiști de la cluburi de șah din toată țara. Secțiunile de concurs au fost: șah clasic (timp de gândire: 75 minute + 30 sec / mutare), șah rapid (timp de gândire: 15 minute + 10 sec / mutare), șah blitz (timp de gândire: 3 minute + 2 sec / mutare) și dezlegări.

Grație sprijinului financiar acordat de Consiliul Local al Municipiului Vulcan, prin C.S.M Mihai Viteazu, șahul din Valea Jiului a fost reprezentat la această competiție de vulcănencele Oana Șchiopu și Diana Petculescu.

Potrivit informațiilor prezentate de președintele secției de șah a CSM Vulcan, șahistele din Vulcan (dublu legitimate la CSM Mihai Viteazu Vulcan și la CSȘ nr. 1 Timișoara) și-au respectat blazonul, prestația lor fiind una deosebită. La finalul întrecerii fetelor de 12 și 13 ani, Oana Șchiopu ocupat locul I la șah clasic, șah rapid și dezlegări, iar Diana Petculescu, deși a fost defavorizată de vârstă (are doar 12 ani) s-a clasat pe podium (locul III) la șah blitz, șah rapid și dezlegări.

Grație titlului de campioană la șah clasic, Oana Șchiopu a primit de la organizatori, pe lângă premiul competiției și contravaloarea taxelor de cazare și masă în vederea participării la Campionatele Europene Individuale de Șah Școlar care vor avea loc în perioada 30 mai – 9 iunie 2019, la Mamaia.

Ioan Dorel Șchiopu mai spune că succesul fetelor de la CSM Mihai Viteazu nu este primul pe anul acesta, ele reușind să obțină două rezultate prestigioase (Oana Șchiopu: Locul I la 16 ani și Diana Petculescu: Locul I la 12 ani) la memorialul de șah rapid dedicat regretatei Cristina Foișor desfășurat la Timișoara, în perioada 9 – 11 ianuarie 2019.

În perioada următoare, Secția de Șah a CSM Mihai Viteazu Vulcan va fi reprezentată de 3 sportivi la Semifinala Campionatului Național de Seniori la Șah Clasic (Timișoara 15 – 17 și 23 – 24 februarie 2019).

Cel mai așteptat eveniment șahist de la Vulcan va fi însă Cupa Dragobetelui, programată pentru perioada 1 – 3 martie 2019, un concurs ajuns la ediția a III-a, omologat FIDE, cu multe premii și suprize interesante pentru participanți șim pentru însoțitorii acestora, dar și o utilă verificare înaintea Campionatelor Naționale pentru Juniori.