Peste 800 de elevi din Vulcan vor primi burse școlare în anul 2019

Home Administrație Peste 800 de elevi din Vulcan vor primi burse școlare în anul 2019
Peste 800 de elevi din Vulcan vor primi burse școlare în anul 2019

Un număr de 827 de elevi de liceu și gimnaziu, care studiază la unitățile de învățământ din municipiul Vulcan vor beneficia, în acest an, de burse școlare. Acestea au fost aprobate în Consiliul local Vulcan, în baza propunerilor făcute de Consiile de Administrație ale școlilor și liceului din localitate.

Potrivit deciziei adoptate în unanimitate de Consiliul local Vulcan, în acest an, un numă de 459 de elevi vor beneficia de burse de merit în cuantum lunar de 60 lei/elev. Alți 84 de elevi vor beneficia de burse de studiu, în cuantum lunar de 50 lei/elev. De asemenea, municipalitatea va acorda 284 de burse sociale în cuantum lunar de 40 lei/elev. 

Potrivit primarului Gheorghe Ile, inițatorul acestui proiect de hotărâre, la nivelul anului școlar 2018-2019, bursele școlare aprobate și alocate de Consiliul Local, conform datelor furnizate de toate instituțiile de învățământ din municipiul Vulcan, depășesc 400.000 lei.

”Personal, îi felicit pe elevii care obțin rezultate școlare pe care le putem recompensa prin aceste burse de merit și studiu. Sper ca numărul lor să crească în fiecare lună. Pentru noi toți, este un semn de creștere a valorii activității didactice și pedagogice, pentru care le sunt recunoscător tuturor cadrelor didactice, directorilor unităților de învățământ și părinților acestor elevi. Pentru educația copiilor noștri trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

În ceea ce privește repartizarea burselor școlare pe unități de învățământ, pentru anul școlar 2018/2019, cele mai multe burse vor fi acordate elevilor de la Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazu”, respectiv 182 burse de merit, 33 burse de studiu și 5 burse sociale. Școala gimnazială ”Theodora Lucaciu” (structură a Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu”) va beneficia de 8 burse de merit, 3 burse de studiu și 32 burse sociale. Școala gimnazială nr. 5 (de asemenea  (structură a Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu”) va beneficia de 129 burse de merit, 15 burse de studiu și 30 de burse de ajutor social. În fine, Școala gimnazială nr. 6 va avea parte de 42 buse de merit, 14 burse de studiu și 180 de burse sociale.

”Considerăm că tinerii din Vulcan sunt viitorul nostru și tocmai de aceea vrem sa-i stimulăm să învețe cât mai mult, pentru a avea un viitor liniștit. Cu aceste gânduri am venit în fața Consiliului local, cu propunerea de a acorda și în acest an școlar burse de performanță, burse de merit, burse de studiu dar și burse sociale, elevilor cu rezultate bune la învățătură și salut decizia unanimă a Consiliului local privind aprobarea acestui important proiect de hotărâre. Cred că este de reținut și faptul că numărul beneficiarilor acestor burse a fost stabilit în acest an împreună cu conducerile școlilor și liceului”, a declarat Cristian Merișanu, viceprimarul municipiului Vulcan. 

Acesta a mai precizat că bursele vor fi plătite în perioada următoare, dar a atras atenția că pentru a primi acești bani, elevii beneficiari nu trebuie să înregistreze absențe nemotivate de la cursuri. 

Autoritățile de la Vulcan precizează, totodară că, în cazul scăderii numărului elevilor beneficiari de burse în intervalul de timp aferent anului școlar 2018 – 2019, sumele se modifică în conformitate cu datele transmise de unitățile școlare. Similar în cazul creșterii numărului acestora, diferențele de sume pot fi alocate doar prin adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local.