Senatorul Cristian Resmeriță apreciază că adevăratul sondaj politic se va vedea după alegerile europarlamentare din 26 mai

Home Politică Senatorul Cristian Resmeriță apreciază că adevăratul sondaj politic se va vedea după alegerile europarlamentare din 26 mai
Senatorul Cristian Resmeriță apreciază că adevăratul sondaj politic se va vedea după alegerile europarlamentare din 26 mai

Debutul anului 2019 a consemnat deja, poate prematur, și debutul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare (care vor avea loc pe 26 mai) dar și pentru alegerile prezindențiale (programate pentru finalul anului).

Cum politica este deja un veritabil ”sport național”, primele etape ale fenomenului pre-electoral al anului 2019 sunt marcate de ”transferurile” politice operate de principalele partide angrenate în jocul politic național. În ultima vreme, și la nivelul județului Hunedoara, au făcut ceva vâlvă achizițiile pe care Pro România, formațiunea condusă de fostul lider social-democrat Victor Ponta, le-a făcut, teoretic în detrimentul PSD. Un primar, doi consilieri județeni dar și alți lideri ai organizațiilor locale ale PSD din județ au trecut de partea noul partid de centru-stânga. În opinia președintelui executiv al PSD Hunedoara, senatorul Cristian Resmeriță, din punct de vedere sentimental aceste dezertări politice sunt în măsură să genereze anumite sentimente, însă ele nu vor afecta scorul politic al PSD la alegerile dn acest an. ”Personal, regret plecarea fiecărui membru din echipa noastră. E firesc să fie așa, pentru că vorbim despre oameni cu care am muncit și pe care îi consideram prieteni. Desigur, este opțiunea fiecărui om de a-și decide într-un fel sau altul viitorul politic. Personal, cred că acești colegi ai noștri au făcut o greșeală, dar sunt convins că plecarea lor nu va afecta, sub nici o formă, partidul”, a declarat Cristian Resmeriță.

Acesta apreciază, în același timp, că numeroasele sondaje care sunt prezentate, în această perioadă nu sunt nici ele relevante. ”Multe din aceste așa-zise sondaje sunt făcute pe genunchi. Ele nu pot însă influența electoratul și eu le spun tuturor că adevăratul sondaj politic din România va fi cel pe care-l vom vedea cu toții în seara zilei de 26 mai, după închiderea urnelor pentru alegerea viitorilor europarlamentari”, spune senatorul Cristian Resmeriță.

De altfel, acesta a mai precizat că obiectivul PSD este acela de a-și crește numărul de eurodeputați pe care-i va trimite în viitorul Parlament European și este ferm convins că partidul va obține votul de încredere al românilor.

La nivelul județului Hunedoara, liderii PSD și-au împărțit responsabilitatea coordonării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare pe 8 zone. Cea mai mare dintre acestea, zona Văii Jiului, care cuprinde circa o treime din numărul total de alegători din județ, va fi coordonată chiar de către președintele executiv al PSD Hunedoara, senatorul Cristian Resmeriță, care este și președinte al Organizației PSD Lupeni, una dintre cele mai puternice echipe social-democrate din România.