Workshop interactiv pentru copiii pasionați de astronomie, la Shopping City Deva

Home Stiri la zi Workshop interactiv pentru copiii pasionați de astronomie, la Shopping City Deva
Workshop interactiv pentru copiii pasionați de astronomie, la Shopping City Deva

Pe data de 20 februarie, între orele 18:00-20:00, copii cu vârsta între 7 și 12 ani sunt invitați să descopere tainele Universului la cafeneaua The Refresh din Shopping City Deva. În prima parte a evenimentului, cei mici vor putea descoperi principalele elemente din Univers, iar apoi vor participa la un workshop interactiv.

 Universul, văzut prin ochii astronomilor

În timpul călătoriei imaginare prin univers, copiii vor descoperi câteva curiozități despre sistemul solar. Aceștia vor afla ce culoare are Soarele (văzut atât de pe Pământ, cât și de pe alte planete), vor descoperi de ce este albastru cerul, și vor afla cum se pot orienta pe timp de noapte, după stele. Apoi, cei mici vor vedea cum arată Pământul, văzut de pe Stația Spațială Internațională.

 Workshop interactiv

Pentru a înțelege mai bine cum sunt dispuse planetele în sistemul solar, cei mici își vor crea propria planisferă, pe care o pot lua acasă și pe care o pot studia de fiecare dată când se gândesc să înceapă o nouă aventură prin univers. Workshopul va fi susținut de astronomul Elizabeth Petrescu.

 Atelier LEGO, pe 24 februarie

La numai câteva zile distanță, copiii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani sunt invitați la un nou atelier creative LEGO. Folosind planisfera de la atelierul despre univers, aceștia pot încerca să recreeze din piese LEGO principalele elemente din Univers. Atelierul este deschis între orele 12:00 – 15:00. Datele în care vor avea loc atelierele LEGO sunt următoarele:

  • 24 februarie 2019
  • 10 martie 2019
  • 24 martie 2019