Încă o problemă rezolvată după audiențele de la Biroul CJH din Petroșani / ITP pentru mașini agricole, și la Petroșani

Home Administrație Încă o problemă rezolvată după audiențele de la Biroul CJH din Petroșani / ITP pentru mașini agricole, și la Petroșani
Încă o problemă rezolvată după audiențele de la Biroul CJH din Petroșani / ITP pentru mașini agricole, și la Petroșani

În cadrul programului de audiențe care a avut loc astăzi la Biroul Consiliului județean de la Petroșani, președintele instituției legislative județene, Mircea-Flaviu Bobora, și administratorul public Costel Avram au avut o întâlnire cu un grup de 20 de persoane din zone rurale ale Văii Jiului, proprietari de terenuri, tractoare și căruțe, care au solicitat sprijin pentru rezolvarea unor probleme cu care se confruntă de o vreme încoace.

”Oamenii au cerut ca revizia tractoarelor să fie realizată în Valea Jiului, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze la sediul RAR de la Deva. De asemenea, au solicitat o procedură mai simplificată pentru curățarea resturilor vegetale de pe terenurilor împădurite aflate în proprietate și o reglementare a deplasării cu căruțele pe drumurile publice în lipsa unei alternative”, a informat Mircea Bobora, președintele Consiliului județean.

În opinia reprezentanților CJ Hunedoara, se vor face demersuri pentru rezolvarea acestor solicitări care deși nu țin în mod strict de această instituție, trebuie să-și găsească un răspuns favorabil, în funcție de cadrul legislativ existent.

Administratorul public al județului Hunedoara spune că, în ceea ce privește chestiunea reviziei ITP, lucrurile sunt deja ca și rezolvate, având în vedere răspunsul primit de la RAR Deva, iar în ceea ce privește chestiunea transportului pentru materialul lemnos se vor căuta soluții împreună cu Romsilva și Jandameria Română.

”Personal, încerc ca, prin tot ceea ce fac în fiecare zi, să pot răspunde favorabil problemelor și așteptărilor pe care le au cetățenii de la noi, cei care reprezentăm administrația publică. De aceea, de fiecare dată când în dreptul unei probleme ridicate de cetățeni, pot bifa eticheta ”Rezolvat”, mă încearcă un sentiment al datoriei împlinite. În audiențele de la Biroul Consiliului județean Hunedoara, un grup de cetățeni din zona rurală a Petroșaniului mi-au semnalat faptul că se confruntă cu o serie de probleme aparent minore, dar care îi pun deseori în situații limită. Spre exemplu, oamenii mi-au spus că pentru a-și face verificarea autotractoarelor trebuie să meargă, de fiecare dată, până la Deva, în Valea Jiului nefiind autorizată în acest scop nicio stație ITP. Am luat legătura cu cei de la RAR și am stabilit că această problemă se va rezolva rapid, prin autorizarea unor stații locale ITP pentru ca oamenii de aici să își poată efectua inspecția la tractoare și alte mașini agricole. O altă problemă pe care mi-au semnalat-o fermierii din zona Văii Jiului este legată de regimul silvic, care-i obligă în prezent să solicite documente speciale de transport pentru a-și putea transporta lemnele de foc pentru care au obținut autorizație de tăiere, din pădure până la locuință. Am luat legătura cu Romsilva și cu Jandarmeria pentru a vedea cum putem simplifica și această situație, pentru care sunt convins că vom găsi, de asemenea, o soluție”, a declarat Costel Avram, administatorul public al județului Hunedoara.