Consiliul Județean Hunedoara unește Europa prin tineri

Home Administrație Consiliul Județean Hunedoara unește Europa prin tineri
Consiliul Județean Hunedoara unește Europa prin tineri

Hunedoreanul Dan-Ioan Salcău-Inulescu, în vârstă de 22 de ani, își va petrece următoarele trei luni la Šibenik, în Croația, unde va activa ca stagiar Eurodyssee, trimis de Consiliul Județean Hunedoara. Potrivit administratorului public al județului Hunedoara, Costel Avram, tânărul hunedorean este absolvent al Universității Babeș-Bolyai din Cluj, iar statutul de stagiar Eurodyssee este ocazia cea mai bună de a-și testa abilitățile într-un mediu concurențial din Europa înaintea unui master pe care dorește să-l urmeze în Danemarca.

Avram mai spune că Dan-Ioan Salcău-Inulescu va activa la Biroul de Turism din Šibenik, ca asistent și va urma, în paralel, un curs intesiv de limba croată.

”Va fi o experiență interesantă, sunt sigur. Voi învăța o limbă nouă, voi lucra într-un mediu cu care iau contact pentru prima dată, voi cunoaște oameni și obiceiuri specifice zonei. Sentimentul care mă domină acum este curiozitatea. Sunt curios cum va fi”, a declarat Dan-Ioan Salcău-Inulescu.

La semnarea Declarației de Acceptare a stagiului, tânărul hunedorean a fost asistat de Costel Avram, administratorul public al Județului Hunedoara, precum și de Dan-Eugen Crișan și Anca Dumitra, șef, respectiv inspector, în cadrul Serviciului Relații Externe, Asocieri și Comunicare Instituțională, care gestionează programul Eurodyssee în cadrul instituției județene. ”I-am urat succes stagiarului care, într-un fel, ne va reprezenta în Uniunea Europeană. Din punctul meu de vedere, programul Eurodyssee rămâne o oportunitate excelentă pentru orice tânăr absolvent hunedorean de a-și testa aptitudinile și capacitatea de adaptare într-un mediu diferit de cel de acasă”, a declarat Costel Avram.

Pentru tânărul hunedorean programul acordă o finanțare substanțială. Astfel, costul cazării, cursul de limbă croată, transportul local și activitățile culturale unde va fi invitat vor fi suportate din bugetul local al administrației din Regiunea Šibenik. Tot prin acest program, Dan-Ioan Salcău-Inulescu va primi suplimentar și o bursă lunară de 400 de euro pentru hrană. Singurul cost care cade în sarcina stagiarului este transportul de la Deva la Šibenik și înapoi.

Județul Hunedoara, prin Consiliul Județean Hunedoara, este din anul 1992 membru activ în Adunarea Regiunilor Europei (ARE). În anul 1995 Județul Hunedoara a aderat la PROGRAMUL EURODYSSÉE, derulat sub egida ARE, program ce promovează schimburi de tineri între regiunile membre pentru stagii profesionale în condiții de reciprocitate în susținerea financiară. Sunt peste 30 de regiuni în Europa care fac parte din PROGRAMUL EURODYSSÉE. Până în prezent, Consiliul Județean Hunedoara a trimis în stagiu EURODYSSÉE un număr de 45 de tineri și a primit 28. Chiar în acestă perioadă un stagiar Eurodyssee din Spania își derulează activitatea în județul Hunedoara.

Mai multe informaţii privitoare la PROGRAMUL EURODYSSÉE puteţi găsi la adresa: http://www.eurodyssee.eu/the-eurodyssey-programme-traineesh…
Cei interesați pot să își trimită CV-ul pe adresa: Consiliul Județean Hunedoara, Serviciul Relații Externe, Asocieri și Relații Interinstituționale, Deva, str. 1 Decembrie 1918, nr. 28, telefon: 0254.212590. Persoane de contact: Dan Eugen Crișan, șef serviciu și Anca Dumitra, inspector. CV-urile pot fi trimise și în format digital la adresa de e-mail: relatiiexterne_cjh@yahoo.com Doritorii sunt rugați să menționeze pe plic sau în titlul e-mailului: pentru EURODYSSÉE 2019.