Activități comune între Primăria Petroșani și Subfiliala locală de Cruce Roșie

Home Administrație Activități comune între Primăria Petroșani și Subfiliala locală de Cruce Roșie
Activități comune între Primăria Petroșani și Subfiliala locală de Cruce Roșie

Municipalitatea din Petroșani își propune să continue și în anul 2019 parteneriatul cu Subfiliala locală a Societății Naționale de Cruce Roșie.

Potrivit primarului Tiberiu Iacob Ridzi, autoritățile locale de la Petroșani își propun să susțină o serie de activități derulate de Crucea Roșie, unele dintre acestea urmâd să fie organizate în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani. ”Ne propunem să organizăm o serie de cursuri de prim ajutor, dar și programe de educație pentru sănătate la nivelul claselor primare și gimnaziale de la unitățile școlare din Petroșani. De asemenea, ne dorim ca, împreună cu voluntarii de la Crucea Roșie să organizăm și în acest an etapa locală și județeană a concursului ”Sanitarii Pricepuți”. Ne propunem să susținem, totodată, participarea grupei de intervenție a celor de la Crucea Roșie la tabăra de pregătire în domeniul situațiilor de urgență și prim ajutor, precum și susținerea activităților derulate de voluntarii Crucii Roșii, pe timp de vară, în special în zilele caniculare, când aceștia sunt prezenți în punctele de prim ajutor de pe raza municipiului pentru a acorda, gratuit, sprijn și măsuri de prim ajutor celor aflați la nevoie”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

În acordul de pateneriat al Subfilialei locale de Cruce Roșie cu Primăria Petroșani, document care va fi supus dezbaterii și aprobării Consiliului local Petroșani în ședința din 28 februarie 2019, sunt stipulate și o serie de alte activități comune pe care cele două instituții doresc să le realizeze în cursul acestui an. În acest sens, Crucea Roșie propune spre avizare și cofinanțare publică, un număr de 6 activități comune pe care intenționează să le deruleze împreună cu autoritățile locale. Prima dintre acestea, programată pentru primul trimestru al anului, vizează organizarea de cursuri de prim ajutor și educație pentru sănătate în clasele de învățământ primar.

Pentru susținerea activităților derulate de Subfiliala locală de Cruce Roșie în anul 2019, primarul Tiberiu Iacob Ridzi solicită Consiliului local aprobarea unei alocații financiare de 5000 de lei de la bugetul local. Proiectul urmează să fie analizat de Consiliul local în ședința de la finalul lunii februarie.