”My Way”, expoziție fotografică de debut Sergiu Vințan

Home Cultură ”My Way”, expoziție fotografică de debut Sergiu Vințan
”My Way”, expoziție fotografică de debut Sergiu Vințan

Ca părinte, fiecare pas înainte în viață al copilului meu, este un prilej de bucurie. Ca iubitor de fotografie și artă fotografică, faptul că în rândul celor care au ceva de spus în acest domeniu se află, de pe acum, și Sergiu Vințan, îmi este un și mai mare prilej de încântare.

Pasionat de acest domeniu fascinant al artelor moderne încă din fragedă pruncie, Sergiu Vințan a adunat în portofoliul său (mă rog, în foldere, după limbajul tehnic actual al acestui domeniu) mii de fotografii, fiecare cu o poveste aparte pentru a cărei evocare narativă cele doar o mie de cuvinte atribuite potrivit cunoscutei axiome nu ar fi de ajuns. La acestea se adaugă alte sute de idei concretizate în tot atâtea lucrări de artă fotografică, izvorâte din imaginația unui tânăr pasionat în egală măsură de căutarea cadrului perfect al unui frame fotografic, ca și de panelurile progamelor speciale de editare fotografică.

Cu această zestre și-a croit Sergiu Vințan drumul către prima sa expoziție de fotografie și artă fotografică. Expoziția, intitulată sugestiv ”My Way” (”Drumul meu”) urmează să fie vernisată joi, 28 februarie 2019, la Biblioteca Universității din Petroșani (loc despre care tânărul artist a considerat că deține luminozitatea perfectă pentru a pune în valoare lucrările sale), cu începere de la ora 16,30.

Expoziția va constitui un melanj de lucrări fotografice, de la fotoreportaj, fotografie de peisaj și turism dar și fotografie artistică însumând exact 40 de lucrări. În alegerea fotografiilor titulare ale primei sale expoziții, Sergiu Vințan s-a bucurat de suportul unora dintre cei mai buni artiști fotogafi ai Văii Jiului. Pentru sprijinul lor definitoriu și prețios, se cuvine să le adresăm mulțumiri maestrului Francisc Németh (singurul artist fotograf acreditat EFIAP din această regiune și unul dintre cei mai importanți artiști fotografi contemporani din lume) precum și maestrului Sorin Oprea, pasionat artist fotogaf și valoros artist plastic din Valea Jiului și județul Hunedoara.

Mulțumiri se cuvine să le adresăm totodată rectorului Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, pentru deschiderea cu care a primit invitația de a fi coorganizator al acestui eveniment și pentru întregul sprijin acordat în organizare, dar și directorului Bibliotecii Universitare din Petroșani, Luminița Danciu și întregii sale echipe, pentru găzduire și sprijin. Așa cum aceleași mulțumiri sincere se îndreaptă către domnul Igor Kodjabashija de la firma AME Design din București, care a realizat, cu minuțiozitate și înaltă calitate, printurile pentru această expoziție.

O expoziție pe care vă invităm, cu tot dragul, să o vizitați.