Oaspeți din cinci țări în vizită la Cetatea Deva

Home Educație Oaspeți din cinci țări în vizită la Cetatea Deva
Oaspeți din cinci țări în vizită la Cetatea Deva

Elevi și profesori din cinci țări europene, respectiv Grecia, Polonia, Finlanda, Portugalia și Germania au vizitat miercuri, 27 februarie 2019, Cetatea Deva, în cadrul unui proiect Erasmus+ al Școlii Gimnaziale nr. 4 din Vulcan, coordonat de profesorul Paul Ursuța.

Grupul de 48 de persoane a ajuns în Cetate pe vechiul drum de acces la monument și a fost întâmpinat, la Poarta 1, de Garda Cetății Deva.

Pe parcursul vizitei, oaspeții au aflat istoria fortăreței care a păzit, secole de-a rândul, ieșirea și intrarea în Transilvania, pe valea Mureșului și au fotografiat cele mai importante obiective din incinta monumentului.

”Oaspeții s-au aflat pentru prima dată nu doar în județul nostru, ci și în România. Au fost foarte impresionați de Cetatea Deva. Vom vizita și alte obiective turistice din județ. În cele patru zile pe care le vor petrece în țara noastră, încercăm să învățăm cu toții că, indiferent de naționalitate, de limba vorbită sau de obiceiuri, putem găsi puncte comune între diferite naționalități, puncte care să ne ajute de purtăm conversații plăcute și chiar să legăm prietenii”, a declarat profesorul Paul Ursuța, coordonatorul național al proiectului.