Trei zile de concurs pe eșichier, în ”Cupa Dragobetelui” la șah, la Vulcan

Home Stiri la zi Trei zile de concurs pe eșichier, în ”Cupa Dragobetelui” la șah, la Vulcan

La sfârșitul acestei săptămâni, mai exact în zilele de 1, 2 și 3 martie, Centrul ”Șansa” din muncipiul Vulcan găzduiește cea de-a 3-a ediție a concursului de șah intituat ”Cupa Dragobetelui”. Evenimentul este organizat de C.S.M. Mihai Viteazu Vulcan și Consiliul Local al Municipiului Vulcan.

Potrivit președintelui secției de șah a CSM Vulcan, Ioan Dorel Șchiopu, organizatorii au fost nevoiți să programeze competiția cu o săptămână după sărbătoarea românească a dragostei, având în vedere că evenimentul s-a suprapus cu desfășurarea semifinalelor Campionatelor Naționale de Șah pentru Seniori, fapt care a atras foarte mulți iubitori ai șahului spre acest eveniment unde au fost prezenți, de altfel, și doi sportivi ai CSM Mihai Viteazu, unul dintre aceștia, Cucu Ioan Mircea reușind o meritorie calificare în Finala Campionatelor Naționale de Seniori.

Cupa Dragobetelui la șah clasic are următoarele categorii de concurs: Under 1001, U1200, U 1400 și Open general. Timpul de gândire este de 90 minute / jucător pentru Open general și 60 minute / jucător pentru celelalte categorii de concurs. Se vor juca 7 runde, sistem elvețian: vineri – 2 runde, sâmbătă – 3 runde și duminică 2 runde. Categoria Open general va debuta vineri la ora 11:00, iar celelalte categorii vor debuta vineri la ora 15:00.

Arbitrul competiției va fi experimentatul Mihai Partenie, de la Timișoara.

Câștigătorii fiecărei categorii de concurs vor primi  cupe, vor fi premii în bani pentru cei clasați pe podium și toți participanții vor primii medalii și diplome. Pentru copii vor fi și surprize dulci.

Organizatorii au mai pregătit participanților o surpriză: o excursie cu telegondola în Pasul Vâlcan.

Sâmbătă, în a doua zi a concursului este organizat un turneu de șah rapid (15 minute / jucător) pentru debutanți, pentru copiii care deslușesc primele taine ale sportului minții.

La concursul de șah de la Vulcan și-au anunțat participarea jucători de la Timișoara, Arad, Sînandrei, Deva și din toată Valea Jiului.