Expoziție de artă plastică a doamnelor din Lupeni, la Galeria ”Iosif Tellmann”

Home Cultură Expoziție de artă plastică a doamnelor din Lupeni, la Galeria ”Iosif Tellmann”
Expoziție de artă plastică a doamnelor din Lupeni, la Galeria ”Iosif Tellmann”

Așa cum se întâmplă în Lupeni în mod tradițional, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, Galeria de Artă ”Iosif Tellmann’’ din Lupeni găzduiește, la început de martie, o expoziție colectivă a creatoarelor de artă din municipiu.

Expoziția doamne,or din Lupeni a fost vernisată sâmbătă, 2 martie 2019, iar pe simeze au fost expuse lucrări realizate de: Petronela Baldovin, Mirela Vişan, Claudia Cacovean, Alexandra Cacovean, Adina Ion, Izabella Bot, Elisabeta Rovinar, Mirela Falticska, Roxana Irimia, Zina Albulescu, Maria Zborovki, Maria Stãnilescu, Gabriela Truş, Anamaria Vereş, Sanda Puşcaş, Iustina Elek, Elena Luţaş şi Antoneta Duban.

Cele peste 75 de lucrări realizate pe hârtie, sticlă, piele, carton sau pânză, din lemn sau din mărgele, abordează teme variate de la flori, păsări, peisaje, portrete, planete, pantofi sau artă abstractă.

La vernisajul de artă plastică al doamnelor din Lupeni au participat membri ai Asociaţiei Culturale ”Iosif Tellmann’” iubitori de artă, Consiliul local și Primăria Lupeni fiind reprezentate, ca de fiecare dată de prof. Rodica Câmpean, președintele Comisiei de cultură din Consiliul local.

Tot potrivit unei frumoase tradiții de început de primăvară, doamnele şi domnişoarele prezenta la acest eveniment au fost premiate de către preşedintele Asociaţiei Culturale ”Iosif Tellmann”, prof.Simonel Bucur cu diplome, primind în același timp și frumoase mărţişoare.

Antoneta DUBAN

Foto: Peter BOT