Acțiune de ecologizare a ,,Dealului 700” din Deva, desfășurată de tineri voluntari

Home Educație Acțiune de ecologizare a ,,Dealului 700” din Deva, desfășurată de tineri voluntari
Acțiune de ecologizare a ,,Dealului 700” din Deva, desfășurată de tineri voluntari

Sâmbătă, 2 martie 2019, tineri voluntari de la trei licee devene au făcut curățenie în zona cunoscută sub numele de ,,Dealul 700” din Deva. Acțiunea lor face parte dintr-o campanie de ecologizare mai amplă – ,,Împreună pentru Deva”, care vizează mai multe zone din municipiul nostru.

Inițiatorul campaniei a fost Andrei Cosmin Țugmeanu, elev la Colegiul Național ,,Decebal” Deva. Lui i s-au alăturat colegii: Noemi Kasler, Alexandru Cazacu, Alexandru Ștefan, Mihai Pișta, Alexandru Măgherușan, Cristina Tabita Bejinaru, Andreea Roxana Gearbă, Raluca Maria Sgârță (toți elevi ai Colegiului Național ,,Decebal Deva), Sebastian Burlacu (Liceul cu Program Sportiv ,,Cetate” Deva) și Călin Orșa ( Colegiul Național Pedagogic ,,Regina Maria” Deva).

În aproape 3 ore, tinerii au strâns peste 40 de saci cu gunoaie (doze de alumniu, pet-uri, haine, încălțăminte, hârtii, mucuri de țigări etc.). Tinerii au fost sprijiniți de către Primăria Municipiului Deva, care a asigurat logistica necesară: saci menajeri, mănuși și s-a ocupat de transportul sacilor cu deșeuri adunați de voluntari.

Voluntarii au dorit să dea o mână de ajutor la ecologizarea orașului, să demonstreze că le pasă de mediul și de locul în care trăiesc și că sunt dispuși să se implice serios în viața comunității. Ei au fost dezamăgiți că nu li s-au alăturat și alți deveni în campania de curățenie a orașului. Tinerii au însă încredere că mentalitatea oamenilor se va schimba încetul cu încetul, iar la următoarea acțiune de acest gen, vor fi mai mulți voluntari care doresc să trăiască într-o lume mai curată și mai bună.

Pentru spiritul civic de care au dat dovadă, elevii de la cele trei licee devene vor primi diplome de merit din partea Primarului Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea. Edilul își propune să-i premieze pe cei care se implică în acțiuni de voluntariat ce vizează viața și dezvoltarea comunității din care facem cu toții parte.