Cardurile naționale de sănătate își prelungesc valabilitatea cu 2 ani

Home Economie Cardurile naționale de sănătate își prelungesc valabilitatea cu 2 ani

Cardurile de sănătate care urmează să expire la sfârşitul lunii martie 2019 mai pot fi folosite încă doi ani. Concret, toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.03.2019 vor fi valabile până la 31.03.2021.

Casa de Asigurări de Sănătate a judeţului Hunedoara reaminteşte asiguraților și furnizorilor de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale cu care se află în relaţie contractuală că termenul de valabilitate a cardurilor naţionale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 a fost prelungit de la 5 la 7 ani.

Aceasta înseamnă că deținătorul de card nu are nevoie de adeverință sau de alte modalități de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate. Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara transmite că asigurații pot folosi la toți furnizorii de servicii medicale aflați în relații contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafața documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asigurați.

Totodată, reamintim că acest document este personal şi netransmisibil, unul din rolurile cardului naţional de sănătate fiind de a certifica că serviciile medicale decontabile din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate au fost efectiv acordate asiguratului respectiv.