Prioritățile anului 2019 pentru Valea Jiului ale Consiliului județean Hunedoara

Home Administrație Prioritățile anului 2019 pentru Valea Jiului ale Consiliului județean Hunedoara
Prioritățile anului 2019 pentru Valea Jiului ale Consiliului județean Hunedoara

Potrivit administratorului public al județului Hunedoara, Costel Avram, anul 2019 va aduce în special pentru zonele turistice din regiunea Văii Jiului noi investiții în infrastructură susținute de Consiliul județean Hunedoara. Aceste investiții vor fi, de altfel, cuprinse în Programul Anual de Investiții al instituției județene, imediat ce bugetul acesteia va fi aprobat.

”Avem pentru Valea Jiului, trei mari proiecte de investiții pe care Consiliul județean Hunedoara le-a asumat și le va finanța anul acesta. Este voba despre finalizarea lucrărilor la DJ 667 Lupeni-Straja, unde vom turna stratul de asfalt de uzură pe întreaga lungime a acestui drum. Apoi, avem în vedere realizarea captării și a rețelei de distribuție a apei potabile în stațiunea Pasul Vîlcan. În fine, al treilea proiect presupune completarea investiției privind modernizaea drumului județean 709F Cabana Rusu-Parâng, cu porțiunea din satul de vacanță cuprinsă de la troiță și până la releul de televiziune, care nu a fost inițial cuprinsă în proiectul de reabilitare aflat în execuție”, a declarat Costel Avram.

În ceea ce privește lucrările de reabilitare a  drumului județean din Parâng, aflate în execuție din toamna anului trecut, Costel Avram se declară nemulțumit de faptul că firma care a câștigat licitația privind execuția acestei investiții a piedut aproape 3 luni în care nu a făcut nimic pe acest șantier. Chiar și așa, din discuțiile cu reprezentanții firmei respective, Avram precizează că aceștia au promis că lucrările la acest important drum turistic din Valea Jiului vor fi realizate înainte de termenul angajat prin contract, mai exact la finalul acestui an. ”Cei de la firma care execută lucrările din Parâng au schimbat echipa de conducere și noii manageri ne-au promis că vor începe imediat ce vremea va permite, lucrările, că vor intensifica ritmul de lucru și că până la finalul acestui an vor finaliza acest drum. Dacă mă întrebați pe mine, rămân sceptic că vor reuși, dar poate că au soluții pentru a urgenta lucrările. Cert este că și noi, Consiliul județean, și proprietarii de spații turistice din Parâng și, mai ales, turiștii care vor să vină să vadă această stațiune, ne dorim ca acest obiectiv să fie finalizat cât mai repede”, a spus Costel Avram.

Deocamdată, cert este că până la debutul viitorului sezon turistic de iarnă, în zona Straja se va putea ajunge pe un drum bun, 100% modernizat.