Universitatea din Petroșani înființează o specializare în Administrație Publică, la Deva

Home Educație Universitatea din Petroșani înființează o specializare în Administrație Publică, la Deva
Universitatea din Petroșani înființează o specializare în Administrație Publică, la Deva

Un nou program de studii universitare de licență va funcționa în municipiul Deva, începând cu anul universitar 2019-2020, în cadrul extensiei pe care o are în această localitate Universitatea din Petroșani. 

Institituția de învățământ superior din Petroșani a demarat procedurile în vederea înființăii, în cadrul Centrului de Învățământ de la Deva, a unei noi specializări, respectiv Administrație Publică, învățământ de zi.

În acest sens, reprezentanți ai Universității din Petroșani și ai ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior) s-au întâlnit, joi, 7 martie 2019, cu Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, pentru a analiza deschiderea municipalității pentru acest program de studii, având în vedere că administratia locală din municipiul reședință de județ este prima beneficiară a viitorilor absolvenți ai secției de Administrație Publică. 

În cadrul întâlnirii, primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea a subliniat, încă o dată, importanța existenței instituțiilor de învățământ superior în comunitățile mici, asemeni Devei – acestea fiind o șansă mai ales pentru tinerii care vor să-și continue studiile, dar nu au susținere financiară pentru a se înscrie în marile centre universitare din țară. Pe de altă parte, acesta a arătat că învățământul universitar este esențial în dezvoltarea comunității, din toate punctele de vedere. Orașele mici care reușesc să atragă cât mai multe universități au doar de câștigat.

Noul program de studiu care urmează să fie deschis de Universitatea din Petroșani la Deva urmărește pregătirea absolvenților capabili să asigure o corelare cât mai bună a problemelor administrative cu cele ale comunităților locale și să-și formeze competențe variante în domeniul administrației publice. În măsura în care se vor obține toate acreditările necesare, viitorii studenți vor putea urma cursurile de Administrație Publică de la Deva, încă din anul unversitar 2019-2020.