La Lupeni, 8 Martie a fost ”Din inimă, pentru mama !”

Home Educație La Lupeni, 8 Martie a fost ”Din inimă, pentru mama !”
La Lupeni, 8 Martie a fost ”Din inimă, pentru mama !”

În suita activităților care au marcat aniversarea zilei de 8 Martie – Ziua Femeii în municipiul Lupeni, un loc aparte l-a avut și spectacolul artistic organizat, la sala Palatului Cultural Lupeni de către Subfiliala locală de Cruce Roșie și Centrul social E.G.A.L., în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni.

Evenimentul a prilejuit derularea unor momente artistice de excepție, aduse pe scenă de copiii talentați din cadrul Grupului ”Glasuri de argint” (coordonat de prof. Ileana Berki), de la Ansamblul ”Mesagerii Iubirii” (coordonat de prof. Mariana Peptenaru), dar și elevii clasei de muzică de la Casa de cultură a Studenților din Petroșani (coordonați de prof. Eugen Muntean) și ai Clasei de canto-muzică populară de la Școala Populară de Artă din Petroșani (coordonați de prof. Simona Ionașc).

Prezent la evenimentul artistic, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a apreciat evoluția tinerilor artiști, remarcând faptul că ”atunci când este vorba despre un spectacol dedicat mamei, efortul micilor artiști a fost dublat și de o emoție aparte, vizibilă și emoționantă pentru noi toți, cei care am avut bucuria de a-i vedea din nou pe scena de la Lupeni”.

Pentru că acestui frumos eveniment dedicat zilei de 8 Martie i s-au alăturat și voluntarii Centrului EGAL al Crucii Roşii Române din Lupeni, pentru doamnele și domnișoarele participante la acest spectacol, a fost prezentată și o expoziție cu vânzare constând în mărțișoare unicat, hand-made, confecționate de beneficiarii activităților sociale ale Centrului EGAL.

”În urma spectacolului s-a strâns suma de 2.250 lei (reprezentând vânzare bilete 10 lei / adult, 5 lei / copil, vânzare mărțișoare și donații). Uniți pentru umanitate, slogan al Crucii Roșii Române, a demonstrat încă o dată că suntem o comunitate unită, iar prin implicare, fiecare din noi contribuie de fapt la prevenirea si alinarea suferinței umane. Oferim umanitate respectând demnitatea umană, fără nici o discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică. Comitetul Subfilialei de Cruce Roșie Română Lupeni, mulțumește domnului Primar Lucian Marius Resmeriță, pentru tot suportul și sprijinul acordat. Mulțumim pentru că sunteți parte a umanității !”, arată reprezentanții Crucii Roșii din Lupeni, prin intermediul unei postări făcute pe o rețea de socializare.