Elevi și profesori din 5 țări europene, oaspeți ai comunității locale din Petroșani

Home Administrație Elevi și profesori din 5 țări europene, oaspeți ai comunității locale din Petroșani
Elevi și profesori din 5 țări europene, oaspeți ai comunității locale din Petroșani

Şcoala Gimnazială I.G. Duca Petroşani, Hunedoara, derulează în această săptămână proiectul ERASMUS – „LIKE the naturE – tRAdition – Sport – MUSic! În cadrul acestui proiect, sunt prezenţi în aceste zile la Petroșani, copii şi cadre didactice de la unitățile școlare partenere din Várpalota – Ungaria, Madeira – Portugalia, Statte – Italia, Psary – Polonia, Türi Järvamaa – Estonia şi Şcoala Gimnazială I.G. Duca Petroşani.

Proiectul „LIKE the naturE – tRAdition – Sport – MUSic!” reprezintă un parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar.

Potrivit coordonatorului de proiect, prof. Ramona Gabriela Asan, acest proiect pune accent pe formarea și dezvoltarea în rândul elevilor, a profesorilor și a comunității locale a respectului pentru tradiţiile fiecărei ţări participante, pentru natură şi protecția mediului, pentru muzică şi nu în ultimul rând pentru sport ca activitate extrem de necesară pentru creşterea şi dezvoltarea copiilor. ”Activitățile derulate în cadrul proiectului vor conduce la creșterea interesul pentru a face sport și a fi activ, de a proteja mediul înconjurător, de a cunoaşte, a accepta şi respecta credinţele, tradiţiile şi obiceiurile altor popoare și vor oferi cadrelor didactice și școlilor implicate în proiect noi cunoștințe și experiențe pentru îmbunătățirea metodelor de predare și învățare. De asemenea, îmbunătățirea abilităților personale interculturale și lingvistice pentru a facilita comunicarea transfrontalieră, promovarea și sensibilizarea cu privire la o învățare europeană pe tot parcursul vieții sunt obiective vizate de proiectul nostru. În cadrul proiectului nostru vor avea loc 2 întâlniri transnaţionale şi 4 activităţi de învăţare, predare, formare”, a declarat pof. Ramona Asan.

Elevii și cadrele didactice participante în proiectul ERASMUS + intitulat „LIKE the naturE – tRAdition – Sport – MUSic!” au fost primiți astăzi și la sediul Primăriei municipiului Petroșani. Aici, aceștia au avut ocazia de a dialoga cu primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. ”Ne-am întâlnit astăzi cu elevii și profesorii care sunt prezenţi în aceste zile la Petroșani, la invitația celor de la Școala gimnazială IG Duca, respectiv cu copii şi cadre didactice de la unități școlare din Várpalota – Ungaria, Madeira – Portugalia, Statte – Italia, Psary – Polonia, Türi Järvamaa – Estonia şi Şcoala Gimnazială I.G. Duca Petroşani. Sunt convins că activitățile derulate în cadrul proiectului vor conduce la creșterea interesului pentru a face sport și a fi activ, de a proteja mediul înconjurător, de a cunoaşte, a accepta şi respecta credinţele, tradiţiile şi obiceiurile altor popoare și vor oferi cadrelor didactice și școlilor implicate în proiect noi cunoștințe și experiențe pentru îmbunătățirea metodelor de predare și învățare. Felicitări tuturor şi mult succes în continuare!” a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

La întrevederea de la Primăria Petroșani a fost prezent și consilierul primarului pe probleme de Relații Externe și parteneriat cu Societatea Civilă, Eduard Wersanski.