Primarul Dănuț Buhăescu solicită din nou sprijin ministrului Transporturilor pentru DN66A Uricani-Băile Herculane

Home Stiri la zi Primarul Dănuț Buhăescu solicită din nou sprijin ministrului Transporturilor pentru DN66A Uricani-Băile Herculane
Primarul Dănuț Buhăescu solicită din nou sprijin ministrului Transporturilor pentru DN66A Uricani-Băile Herculane

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a aflat joi, 14 martie, din nou, în județul Hunedoara, de data aceasta pentru evaluarea stadiului lucrărilor de cale ferată aferente Coridorului IV paneuropean.

Demnitarul a fost prezent în teren pe șantierele de modernizare a infrastructurii feroviare deschise pe Coridorul IV paneuropean (Coșlariu – Vințu de Jos – Simeria – Gurasada – Radna). Ministrul Transporturilor, împreună cu reprezentanții CNCF CFR SA, a verificat stadiul realizării lucrărilor la calea ferată pe două dintre tronsoanele situate în județul Hunedoara.

Vizita a fost urmată de o scurtă conferință de presă susținută împreună cu prefectul Județului Hunedoara, Fabius – Tiberiu Kiszely, la organizarea de șantier din stația CF Deva. La întâlnirea cu ministrul Transporturilor au fost prezenți de asemenea președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea – Flaviu Bobora și deputatul Laurențiu Nistor, direct interesați de modernizarea infrastructurii rutiere și feroviare care asigură legături mai rapide atât în plan intern cât și extern, dar și o mai bună vizibilitate a județului Hunedoara.

Primarul comunei Vețel, Ioan Hențiu, și primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, au fost, de asemenea, prezenți la vizita ministrului de la Deva. Primarul din Vețel a dorit să lămurească problema construirii pasajului peste calea ferată de mare viteză, care ar afecta proprietățile mai multor familii din Mintia.

La rândul său, primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu a solicitat din nou sprijin pentru continuarea investiției la DN 66A Uricani – Băile Herculane. Acesta apeciază că investiția odată realizată ar deschide noi oportunități de dezvoltare pentru Valea Jiului și ar scurta timpul de deplasare pentru locuitorii județului Hunedoara care doresc să ajungă în stațiunea Băile Herculane. Dănuț Buhăescu l-a nfomat pe ministrul Transporturilor că acest proiect este dorit de întreaga comunitate locală din Valea Jiului, amintindu-i că în acest sens, circa 20.000 de locuitori ai Văii Jiului au semnat anul trecut o petiție prin care arată că își doresc continuarea modernizării drumului, această inițiativă susținută inclusiv de primari și de o parte a parlamentarilor de Hunedoara, dar și de societatea civilă din Valea Jiului.

Vizita ministrului Transporturilor va continua și vineri, ministrul urmând să inspecteze inclusiv lucrările la lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva.