Profesorul hunedorean Mircea Nistor, în galeria profesorilor Merito

Home Educație Profesorul hunedorean Mircea Nistor, în galeria profesorilor Merito
Profesorul hunedorean Mircea Nistor, în galeria profesorilor Merito

Gala națională a profesorilor ”Merito”, un eveniment organizat de Fundația ”Romanian Business Leaders” sub înaltul patronaj al Președintelui României, a adus în atenția publică la festivitatea din 13 martie 2019, cei mai buni 12 profesori din România. Aceștia au fost selectați din peste 400 de recomandări, venite din partea elevilor, părinţilor, absolvenţilor şi a comunităţilor locale, din toată ţara.

Potrivit organizatorilor acestui eveniment profesorii ”Merito” s-au remarcat prin performanţe diverse precum acelea de a reuşi să păstreze copiii la şcoală în mediul rural, să îşi învaţă elevii robotică, să predea fizica prin „magie” sau să obțină rezultate meritorii cu elevii olimpici, la nivel naţional şi internaţional. Printre cei 12 profesori ”Merito” laureați ai ediției a IV-a a acestui eveniment și premiați de Președintele Klaus Iohannis s-a numărat și apreciatul dascăl hunedorean Mircea Nistor.

Profesorul Mircea Nistor este coordonatorul echipei de robotică RobotX de la Colegiului Național de Informatică “Traian Lalescu” din municipiul Hunedoara, care a reuşit o performanţă importantă pentru ţara noastra la Olimpiada FIRST Global Challenge 2018 din Mexic, unde a obținut 5 medalii de aur la diverse categorii din competiţie și cel mai mare punctaj de la olimpiadă. Toate aceste rezultate i-a adus profesorului Mircea Nistor și binemeritatele titluri de ”Cetățean de onoare” al municipiului Hunedoara și al județului Hunedoara.

Președintele României a spus, în discursul său, rostiti la ”Gala Merito 2019” că, prin aceste premii, societatea civilă oferă recunoaştere profesorilor cu merite deosebite, chiar dacă, din păcate, de prea multe ori statul nu este capabil să o facă.

Alături de profesoul hunedorean Mircea Nistor, la acest eveniment au mai fost premiați profesorii: Ioana-Steluţa Manea – Liceul Teoretic “Emil Racoviţă” din Techirghiol; Elisabeta Daniela Păcuraru – Şcoala Gimnazială Eşelniţa din Mehedinţi; Bogdan Raţiu – Liceul Teoretic “Bolyai Farkas” din Târgu Mureş; Tatiana Cauni – Liceul Teoretic “Emil Racoviţă” din Baia Mare; Dan Voiculescu – Colegiul Naţional “Costache Negri” din Galaţi; Andrada Mazilu – Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timişoara; Coziana Andreea Zaharia – Şcoala Gimnazială “Ionel Teodoreanu” din Bucureşti; Alina Hoară – Liceul de Artă din Sibiu.