Peste 20 de milioane de lei pentru lucrări de modernizare a rețelelor de apă și canalizare din Uricani și extinderea alimentării cu apă la Cîmpu lui Neag

Home Administrație Peste 20 de milioane de lei pentru lucrări de modernizare a rețelelor de apă și canalizare din Uricani și extinderea alimentării cu apă la Cîmpu lui Neag
Peste 20 de milioane de lei pentru lucrări de modernizare a rețelelor de apă și canalizare din Uricani și extinderea alimentării cu apă la Cîmpu lui Neag

Locuitorii din zona Câmpu lui Neag vor avea, în curând, apă potabilă în casă, la robinet, iar cetățenii din orașul Uricani vor beneficia de servicii mai bune în ceea ce privește alimentarea cu apă și canalizare, după ce operatorul regional al acestor servicii de utilitate publică a semnat contractele de execuție pentru două proiecte importante care vizează orașul Uricani, proiecte finanțate c bani europeni.

Semnarea celor două contacte de lucrări, „Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în UAT Uricani”, Lot 1: VJ-CL-11 „Reabilitarea rețelelor de apă și canalizare Uricani” și Lot 2: VJ-CL-12 „Extindere rețele apă Câmpu lui Neag”, a avut loc vineri, 15 martie 2019, la sediul Apa Serv Valea Jiului, de către directorul general al ASVJ, Cristian Ionică și reprezentantul  asocierii  de firme Vires Construct – Hermanos Rubio Grupo Constructor Herce Slu (antreprenorul care a câștigat licitația), în prezența conducerii operatorului de apă din Valea Jiului, a administratorului public al județului Hunedoara – Costel Avram și a primarului orașului Uricani – Dănuț Buhăecu.

”Aceste contractele de lucrări vizează reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare, la nivelul unității teritorial-administrative Uricani, în vederea îmbunătățirii calităţii serviciilor de apă și canalizare furnizate populaţiei în conformitate cu standardele de calitate ale Uniunii Europene și asigurarea continuității serviciului de alimentare cu apă 24 ore din 24”, a declarat Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Potrivit acestuia, prin implementarea acestor noi programe de investiții, primele de această amploare din orașul Uricani realizate de la configurarea rețelelor de apă și canalizare din acest oraș, calitatea servciciilor oferite de Apa Serv abonaților săi dn acest oraș va crește considerabil.

În fapt, proiectul de reabilitare al rețelelor de apă și canalziare din orașul Uricani urmărește reabilitarea rețelelor de distribuție a apei potabile din acest oraș pe o lungime de aproximativ 7 km, construirea unei stații de pompare apă pe râul Toplița de la Valea de Brazi, reabilitare sistemului de colectare a apelor uzate pe o lungime de aproximativ 6,4 km și construirea stației de pompare a apelor uzate Uricani. Valoarea contractului este de exact 13.617.144,10 lei fără TVA.

Similar, cel de-al doilea contract de investiții prevede execuția unor lucrări de extindere a rețelelor de alimentare cu apă potabilă din orașul Uricani, în zona rurală Câmpu lui Neag. În acest scop, va fi construită Gospodăria de apă Câmpu lui Neag compusă din: stație de pompare apă potabilă, rezervor înmagazinare  cu o capacitate de 112 mc și stație de clorinare. În plus, tot aici se vor realiza lucrări de extindere a sistemului de alimentare cu apă cu o lungime totală de aproximativ 8 km și construirea unei conducte de aducțiune cu o lungime de aproximativ 4,1 km. Valoarea contractului este de exact 4.547.428,64 lei fără TVA.

Pentru ambele lucrări, antreprenorul are la dispoziție un termen de execuție de 21 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, prezent la semnarea contractului, apreciază că prin realizarea acestor investiți în infrastuctura de apă și canalizare a orașului Uricani și, mai ales, prin extinderea rețelei de apă potabilă pentru comunitatea din localitatea componentă Câmpu lui Neag, se face încă un important pas înainte în ceea ce privește accesul cetățenilor la servicii de utilitate publică de cea mai bună calitate. ”Vorbim aici despre lucrări de anvergură, lucrări care vor aduce, în premieră, apă potabilă și pentru gospodăriile de la Câmpu lui Neag, dar care, în același timp, prin reabilitarea rețelelor din orașul nostru, rețele care se află, de altfel, în patrimoniul public al oașului Uricani, vor reduce semnificativ discomfortul avariilor și vor asigura cetățenilor o creștere a calității apei, servicii de evacuare a apelor uzate mai bune, servicii care ne dorim să fie disponibile 24 de ore din 24”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta mai spune că Primăria orașului Uricani își va respecta obligațiile ce-i revin în derularea acestui contract și va aloca în bugetul local sumele de bani reprezentând contribuția municipalității, obligatorie la proiect, având în vedere că orașul Uricani ese proprietarul rețelelor, administrate de Apa Serv în această localitate.

Prezent de asemenea la semnarea acestui contract, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, fost director general al companiei de apă din Valea Jiului, a ținut să remarce faptul că și acest eveniment a fost posibil datorită echipei de la Apa Sev Valea Jiului care a reușită să acceseze bani europeni pentru implementarea proiectelor majore de modernizare a infrastructurii de apă și canalizare. ”Mă bucur că am putut să fiu astăzi, din nou, alături de foștii mei colegi de la Apa Serv Valea Jiului, ca reprezentant al Consiliului județean Hunedoara, la semnarea altor două contracte din proiectul european care vizează modernizarea rețelelor de apă și canalizare din Valea Jiului. Îi felicit pe cei de la Apa Serv pentru că au reușit să demareze și aceste noi proiecte iar, cu riscul de a mă repeta a nu știu câta oară, trebuie să recunosc că mi-aș fi dorit să avem parte de o echipă la fel de ambițioasă și dedicată scopului nostru comun de a fi în slujba cetățenilor, și la Consiliul județean”, a spus Costel Avram.