Toate școlile din Petroșani au autorizație ISU. Școala ”Avram Stanca” a obținut-o chiar în aceste zile.

Home Administrație Toate școlile din Petroșani au autorizație ISU. Școala ”Avram Stanca” a obținut-o chiar în aceste zile.
Toate școlile din Petroșani au autorizație ISU. Școala ”Avram Stanca” a obținut-o chiar în aceste zile.

Peste 120.000 de lei a cheltuit în ultimii ani administrația locală de la Petroșani, pentru realizarea unor investiții la Școala gimnazială ”Avram Stanca” (fosta Școală gimnazială nr. 4) din localitate, unitate aflată în structura organizatorică a Colegiului Național ”Mihai Eminescu”. Investițile realizate cu acești bani au vizat conformarea la cerințele solicitate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru acordarea autorizației de siguranță la incendii.

Documentul a fost obținut în aceste zile, iar primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi spune că, de pe acum, toate unitățile de învățământ din Petroșani dețin autorizația ISU, care le certifică funcționarea în condiții de siguranță maximă pentru elevi și profesori. ”Toate demersurile pentru obținerea acestei autorizați au durat aproximativ 3 ani, pentru că Școala Avram Stanca este una dintre cele mai vechi din oraș și au fost necesare o serie de investiții pentru a îmbunătăți sau a aduce la standardele solicitate această clădire și pentru a realiza tot ceea ce înseamnă dotări pentru siguranță. Mă bucur că am reușit să facem acest lucru, îl felicit și pe domnul director Lăutaru pentru aceste demersuri și pot să confirm că, în prezent, nu mai avem nicio școală care să nu aibă autorizație ISU”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi. 

Diectorul Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din componența căruia face parte și Școala ”Avram Stanca”, prof. Alexandru Lăutaru, spune că pentru a se ajunge aici, a fost parcurs un drum anevoios, în ultimii 3 ani dar satisfacția este cu atât mai mare cu cât Petroșaniul se poate mândri cu faptul că este printre primele localități din țară unde o școală mare, cu peste 600 de elevi, obține autorizația de funcționare ISU. ”S-au făcut tot felul de modificări în școală, de la recompartimentări la centrală cu buton de panică, la realizarea unei instalații prin care se evacuează automat fumul la un anumit etaj ș.a.m.d. A fost greu deoarece și legislația s-a modificat din an în an dar în sfârșit, după 3 ani, am reușit să obținem această autorizație. Până la urmă, nu autorizația în sine este factorul central al acestei reușite, ci faptul că singuranța elevilor este totală în acest moment, în sensul că funcționează toți hidranții, sunt îndeplinite toate normele în domeniu la nivel european și nu în ultimul rând și sala de sport este inclusă în această autorizație”, a declarat prof. Alexandru Lăutaru.

În acest moment, școlile din Petroșani dețin toate autorizațiile de funcționare. O mică problemă mai există doar la sediul vechi al Școlii ”IG Duca”, în care funcționează și o grădiniță, însă primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că, până la toamnă, și această problemă va fi rezolvată.