Elevi din Petrila, participanți la ”First Tech Challenge Romania”

Home Educație Elevi din Petrila, participanți la ”First Tech Challenge Romania”
Elevi din Petrila, participanți la ”First Tech Challenge Romania”

Echipajul de robotică al Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși”, denumit generic RO 063 WAFY, se află între cele peste 120 echipe de robotică din România, însumând peste 2000 de elevi de liceu din întreaga țară, care participă la ediția din acest an a Campionatului Național de Robotică ”First Tech Challenge Romania”.

Echipa din Petrila RO 063 WAFY, participă la acest concurs pentru al doilea an consecutiv, unde se vor lupta pentru a câștiga ”Robotics Championship – BRD FIRST Tech Challenge Romania”, o întrecere care le poate aduce calificarea pentru Campionatul Mondial de Robotică din Statele Unite.

Echipa WAFY din Petrila a participat la competiție și anul trecut. Atunci, juriul le-a acordat premiul ”Nație prin educație”, pentru că tinerii au învățat singuri tot ce trebuie să știe despre roboți, de la programarea lor, la construcție și au reușit să mobilizeze în jurul robotului RO 063 WAFY întreaga comunitate.

Ehipajul RO 063 WAFY de la Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” este format din elevii Adrian Negoiță, Adrian Kameniczki, Luca Andrada și Andrei Brânzan.

Participarea acestora la Campionatul Național de Robotică ”Fist Tech Challenge Romania”, care se desfășoară în perioada 22-24 martie la Sala Polivalentă din București a fost posibilă datorită sprijinului oferit de mai mulți sponsori, dar și ajutorului dat de Consilul local Petrila, care a aprobat alocarea sumei de 6000 de lei pentru participarea elevilor de la Colegiul tehnic ”Constantin Brâncuși” la acest eveniment.