Aniversare cu lansare de gală, la Cinematograful ”Șerban Ionescu” din Petroșani

Home Cultură Aniversare cu lansare de gală, la Cinematograful ”Șerban Ionescu” din Petroșani
Aniversare cu lansare de gală, la Cinematograful ”Șerban Ionescu” din Petroșani

”Cinematograful Șerban Ionescu a ajuns la primul său moment aniversar. Am sărbătorit astăzi împlinirea unui an de activitate a cinematografului, cu o gală la care au fost prezenți actori care joacă în comedia românească ”Faci sau taci”, un film care a adus zâmbete și bună – dispoziție celor prezenți”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi după evenimentul cultural din seara de vineri, 22 martie 2019, găzduit de eleganta sală de cinema din centrul municipiului Petroșani.

În prezența unui public numeros și generos în aplauze, așa cum s-a dovedit de-a lungul întregului prim an de la redeschiderea acestui obiectiv cultural de la Petroșani, înaintea proiecției de gală a unei noi premiere de succes a cinematografiei românești, au avut loc și câteva scurte discursuri menite să marcheze momentul unei noi proiecții de gală găzduite de sala de cinema de la Petroșani, dar și momentul aniversar al unui an de la finalizarea investițiilor care au permis repunerea în circuitul cultural al Petroșaniului a acesteia.

Cu acest prilej, primarul municipiului Petroșani a rememorat drumul de la dorința, în special a tinerilor din Petroșani, de a avea aici un cinematograf modern și până la realizarea acestui obiectiv, a vorbit și despre succesul pe care-l are deja Cinematograful ”Șerban Ionescu” în rândul iubitorilor de film din Petroșani și din toată Valea Jiului, dar a vorbit, evident, și despre producători, regizori și actori care au decis să-și prezinte în fața publicului din Petroșani, noile producții cinematografice, în cadrul unor evenimente speciale care au macat premiera de gală a unor filme precum ”Moromeții 2”, ”Pup-o, mă !” ori, acum, ”Faci sau taci !”

De altfel, vineri seara, în prezența regizorului Iura Luncașu și a unei părți din echipa de producție a pelicului cinematografice ”Faci sau taci !”, filmul – o savuroasă comedie – a fost prezentat în premieră, în cadrul unei noi proiecții de gală.

Toate acestea demonstrează că, așa cum corect remarca și cunoscutul politician local Adrian David, prezent la eveniment de data aceasta ca simplu cinefil, Cinematograful “Șerban Ionescu” din Petroșani a devenit în mai puțin de un an, un reper semnificativ al vieții culturale din Valea Jiului. ”După multă vreme, oamenii au redescoperit plăcerea de a viziona un film altundeva decât acasă, sau într-un mall. Deși unii erau la început circumspecți, am aflat de la domnul primar că și cifrele arată foarte bine și din punct de vedere economic pentru acest obiectiv de excepție. Felicitări, Tiberiu Iacob Ridzi pentru această reușită! La mulți ani și cât mai multe scaune ocupate!”, a declarat Adrian David.

De pe acum cu garanția faptului că Cinematograful ”Șerban Ionescu” este acel obiectiv cultural, educațional și artistic pe care-l dorea înteaga comunitate a Petroșaniului, fapt confirmat de activitatea după primul an de la deschidere, este cât se poate de clar că și în anii care vor urma, aici vor fi găzduite evenimente culturale de excepție și vor rula cele mai noi producții cinematografice. Iar multe dintre ele, cu siguranță, în proiecție de gală.