Lucrări în timp record la Sarmizegetusa. Miercuri 27 martie, se redeschide drumul până la intrarea în cetate.

Home Administrație Lucrări în timp record la Sarmizegetusa. Miercuri 27 martie, se redeschide drumul până la intrarea în cetate.
Lucrări în timp record la Sarmizegetusa. Miercuri 27 martie, se redeschide drumul până la intrarea în cetate.

Miercuri, 27 martie 2019, de la ora 8, sectorul de drum județean 705A cuprins între Remiza de la Grădiștea de Munte și intrarea în situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia, va fi redeschis circulației rutiere.

Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara au verificat astăzi modul în care au fost executate lucrările planificate după închiderea sectorului de drum afectat de fenomenele meteo. Este vorba în primul rând despre lucrări de consolidare a drumului în zona în care acesta a devenit impracticabil pentru circulația rutieră din cauza ruperii acostamentului și surpării terenului de susținere a șoselei. Concomitent, firma care derulează contractul de lucrări și servicii de întreținere și reparații pe acest drum a executat lucrări de curățire a șanțurilor și rigolelor și de defrișări.

Tot în aceste zile, au cu sprijinul angajaților Serviciului Public de Administrarea Monumentelor Istorice, au fost executate lucrările de îndepărtare a materialului lemnos abandonat sau adus de viituri în albia pârâului de pe Valea Albă.

„Am spus că Sarmizegetusa Regia este prioritatea noastră și am demonstrat că așa este. Poate că unii au pus la îndoială utilitatea deplasărilor noastre în teren, dar realitatea arată că au avut efect și că, în aceste zile, s-a lucrat neîntrerupt la repunerea în funcțiune a acestui drum. Îmi place când încep ceva, acea acțiune să fie dusă la bun sfârșit. Felicit firma care se ocupă de întreținere, dar și echipa de la Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice coordonată de Eugenia Zgăvîrdean și Vladimir Brilinsky, pentru modul în care au lucrat”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Urmare a acestor lucrări, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, anunță ridicarea restricțiilor de circulație impuse pe acest tronson. „Siguranța turiștilor se află pe primul plan, din acest motiv am decis să închidem temporar acest sector de drum. Acum că principalele probleme au fost remediate, iar accesul turiștilor cu autovehiculele nu mai este pus în pericol, îi anunțăm pe hunedoreni și pe toți cei care vor să viziteze Sarmizgeteusa Regia că ridicăm restricția impusă pe ultimii patru kilometri. Drumul este accesibil până la parcare, inclusiv cu autocarele”, a declarat Mircea-Flaviu Bobora.

Măsurile dispuse de administrația județeană nu se opresc însă aici. Lucrările de întreținere a drumului vor continua pentru ca turiștii care vizitează Sarmizegetusa Regia să se poată bucura de condiții optime. De asemenea, în paralel, conducerea CJ Hunedoara continuă demersurile prin care vor fi impuse restricții de tonaj pe DJ 705 A Costești-Sarmizegetusa Regia.