Succes maxim pentru cercetătorii INSEMEX la Salonul ”Pro Invent” de la Cluj

Home Economie Succes maxim pentru cercetătorii INSEMEX la Salonul ”Pro Invent” de la Cluj
Succes maxim pentru cercetătorii INSEMEX la Salonul ”Pro Invent” de la Cluj

Așa cum era de așteptat, INCD-INSEMEX Petrșani s-a întors cu lauri de la cea de-a XVII-a ediție a Salonului Național de Inventică ”Pro Invest” de la Cluj.

Evenimentul a avut loc în perioada 20-22 Martie 2019, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, acesta fiind unul dintre cele mai importante evenimente din sfera cercetării și inovării românești din zona de vest. Salonul Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii “PRO INVENT”, ajuns la cea de-a XVII-a ediție,  a fost organizat de Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale și Ministerului Cercetării și Inovării.

Potrivit celor de la INSEMEX, acest eveniment a reunit şi în acest an, cercetători din numeroase universităţi, institute, centre şi staţiuni de cercetare, firme, asociaţii ale inventatorilor, precum şi inventatori individuali din ţară şi din străinătate.

Astfel, în cele trei zile de salon, publicul și specialiștii au putut vedea peste 350 de invenții din toate colturile lumii, invenții din toate domeniile de activitate, de la produse agricole, proteze ortopedice, protecția mediului, securitate industrială, mecatronică, industrie alimentară, sisteme de climatizare a habitatului, filtre de aer, la produse cosmetice, mobilier din plăci compozite și multe altele.

Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă, INCD INSEMEX Petroșani a participat la acest eveniment cu o serie de inovații în domeniul de activitate specific, toate acestea fiind recompensate de către juriul salonului. Pe lângă cele 5 Diplome de Excelență, 2 medalii de aur, 2 medalii Pro Invent, INSEMEX a câștigat și Premiul Special al Salonului PRO INVENT 2019.

Acesta este primul eveniment de acest fel din anul 2019, un an aniversar pentru INCD INSEMEX, a care participă cercetătorii de la Petroșani. Iar, după cum se vede, debutul a fost unul de bun augur.