„Tradiție și influență”, o perspectivă vizuală asupra civilizației dacice din Munții Orăștiei, la MCDR Deva

Home Cultură „Tradiție și influență”, o perspectivă vizuală asupra civilizației dacice din Munții Orăștiei, la MCDR Deva
„Tradiție și influență”, o perspectivă vizuală asupra civilizației dacice din Munții Orăștiei, la MCDR Deva

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Cluj-Napoca, vă invită vineri, 29 martie 2019, ora 11.00, să participați la vernisajul expoziției „Tradiție și influență”, eveniment ce se va desfășura în Palatul Magna Curia.

Expoziția propune publicului o perspectivă vizuală asupra civilizației dacice din Munții Orăștiei, bazată pe complementaritatea dintre aspectele locale și importurile tehnologice și artistice din zona mediteraneană. Piesele din vitrine, materialele ilustrative, precum și aplicațiile digitale au fost selectate cu scopul de a sugera ideea caracterului cosmopolit al societății dacice din jurul capitalei Regatului Dac, în ajunul cuceririi romane.

Evenimentul este organizat în cadrul perioadei de sustenabilitate (2016-2021) a proiectului „Când viaţa cotidiană antică devine patrimoniu UNESCO.

Scanarea, restaurarea digitală şi contextualizarea artefactelor dacice din Munţii Orăştiei”, contract PA16/RO12-LP10/18.02.2015, finanțat prin Granturi SEE.

Expoziția poate fi vizitată pe parcursul anului 2019, de marți până duminică, conform programului de vizitare al Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva.