Trofeul lui Avram Iancu

Home Stiri la zi Trofeul lui Avram Iancu
Trofeul lui Avram Iancu

După ce a reușit să ducă nu doar la bun sfârșit cursa celor peste 600 de kilometri de la Cercul Polar ci, chiar să termine acest ultramaraton ocupând un loc pe podiumul competiției, sportivul petroșenean Avram Iancu a revenit acasă în Valea Jiului, aducând cu el trofeul primit la capătul uneia dintre cele mai dificile competiții de sport extrem de pe mapamond: Ultramaratonul Arctic 6633.

”Inukshuk, trofeul meu, este simbolul altruismului, echilibrului și cooperării. Inuiții foloseau aceste pietre așezate în formă umană pentru a marca drumurile în pustietatea Arctică. Deși pietre separate, ele se susțin reciproc și fiecare are importanța ei. Inukshuk-ul ne readuce aminte că fiecare dintre noi are responsabilitatea de a face ceva pentru a susține întregul. Pentru că, în orice vrei să faci, doar unitatea dă puterea. Trăiască România!”, ne-a declarat Avram Iancu.

Prețiosul trofeu care întregește de pe acum panoplia succeselor de răsunet realizate de bibliotecarul din Petroșani, pasionat de sportul și generator de recorduri, a fost prezentat de către Avram Iancu susținătorilor săi, în conferința de presă pe care a susținut-o la București, imediat după revenirea în țară, dar și în fața autorităților publice din Petroșani și din județul Hunedoara. Avram spune că a făcut acest lucru în semn de respect pentru faptul că, la inițiativa liderilor comunității locale și județene, i-a fost conferit titlul de ”Cetățean de onoare” al municipiului Petroșani și al județului Hunedoara.

La Petroșani, primarul municipiului – Tiberiu Iacob Ridzi, a ținut să-l felicite personal pe apreciatul sportiv Avram Iancu, despre care spune că e și mai mulțumit de faptul că, în calitatea sa de bibliotecar, este un om de nădejde al adminstrației locale pe care o conduce. ”Avram Iancu s-a întors acasă. L-am felicitat pentru performanța obținută la cel mai dur ultramaraton – Artic Ultra 6633. Ambiția și perseverența de care a dat dovadă și ceea ce a reușit el sunt lucruri demne de apreciat pentru întreaga comunitate a Petroşaniului, a Văii Jiului, judeţului, dar şi pentru România”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

La invitația președintelui Mircea Bobora, sportivul din Petroșani a fost prezent, de asemenea și la Deva, la sediul Consiliului Județean Hunedoara. Avram Iancu a fost felicitat de președintele CJH – Mircea Bobora pentru rezultatul extraordinar obținut la Ultramaratonul de la Polul Nord ”6633 Artic Ultra 2019”. Și aici, Avram Iancu a adus cu sine trofeul ”Inukshuk”.

Avram Iancu și președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, au discutat despre cum a decurs participarea la această competiție, despre provocările pe care le-a presupus parcurgearea unui asemenea traseu dur, dar și despre proiectele viitoare pe care le are în plan sportivul din Valea Jiului. ”Îl felicit pentru rezultatele sale de până acum și mai als, îl felicit pe Avram Iancu pentru că își propune să fie, în continuare, un promotor al mișcării sportive prin intermediul căreia să promoveze imaginea Văii Jiului și a județului Hunedoara”, a declarat Mircea Bobora, președintele Consiliului județean Hunedoara.

Cu bucuria unui nou succes, dar mai ales cu credința că totul a fost posibil datorită sprijinului primit din partea familiei și a bunului Dumnezeu, Avram Iancu nu uită nici un moment că cel mai prețios trofeu din viața sa rămâne frumoasa sa familie și darul credinței în Dumnezeu. ”Mi-am dus drumul până la capăt. Până la capătul lumii. Și deși am reușit nu am niciun merit, e doar îngăduință divină. Iar locul 3 obținut la una dintre cele mai grele curse din lume e doar o răsplată nesperată pentru tot ceea ce am îndurat aici. Dincolo de satisfacția că toate aceste provocări sportive am reușit să le duc la bun sfârșit, cea mai mare răsplată pe care am primit-o din partea lui Dumnezeu este familia mea și locul acesta minunat, dintre munți, în care mi-e dat să trăiesc alături de cei dragi”, a mai spus Avram Iancu.

Pentru sportivul din Petroșani urmează acum o pauză. O pauză pe care o va petrece mai mult acasă, între cărțile de la Biblioteca Municipală din Petroșani, acolo unde-și desfășoară activitatea. Însă în tot acest timp, Avram nu doar va citi, ci după cum ne-a dezvăluit, deja lucrează intens la prima sa carte de autor. ”Este vorba despre o carte în care vreu să vorbesc despre tot ceea ce au reușit să fac până acum, dar și despre oamenii frumoși și buni pe care i-am întâlnit, despre rolul providențial al divinității în toate reușitele mele și, desigur, despre gândurile și proiectele mele de viitor”, ne-a mai spus Avram Iancu.