Antrenament la înălțime a alpiniștilor pompieri din județele Hunedoara și Neamț

Home Stiri la zi Antrenament la înălțime a alpiniștilor pompieri din județele Hunedoara și Neamț
Antrenament la înălțime a alpiniștilor pompieri din județele Hunedoara și Neamț

Timp de o săptămână alpiniștii de intervenție ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara„ al județului Hunedoara au desfășurat un antrenament de specialitate împreună cu structura similară a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava„ a județului Neamț.

Cei 15 participanți la sesiunea de pregătire au exersat tehnicile de salvare, autosalvare, recuperare a victimelor, coborârea în rapel în zona urbană și transportul răniților. Atelierele de lucru au implicat și fixarea procedeelor de coborâre a victimei cu targa sau folosind centurile complexe.

Antrenamentul de specialitate s-a încheiat cu o simulare a salvării unei persoane de la înălțime cu parcurgerea unui traseu orizontal urmat de unul vertical cu trecerea tărgii dintr-un sistem în altul.

”Sesiunile de pregătire organizate de Centrul de Antrenament de Specialitate Hunedoara din cadrul Detașamentului de Pompieri Orăștie sunt destinate să răspundă provocărilor reale din spectrul larg al intervenției în situații de urgență și să familiarizeze personalul cu echipamentele și tehnicile de salvare de ultimă generație”, spune Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, colonel Viorel Demean.