Consiliul județean asigură prezența echipei Robotix Hunedoara la Campionatul Mondial de Robotică din SUA

Home Administrație Consiliul județean asigură prezența echipei Robotix Hunedoara la Campionatul Mondial de Robotică din SUA
Consiliul județean asigură prezența echipei Robotix Hunedoara la Campionatul Mondial de Robotică din SUA

Toți cei 11 componenți ai echipei de robotică RobotX de la Liceul ”Traian Lalescu” din Hunedoara,  vor putea participa la Campionatul Mondial de Robotică „First Tech Challenge” de la Detroit (Statele Unite ale Americii) unde vor reprezenta România. Aceștia și-au câștigat acest drept la compeția națională ”First Tech Challenge” de la București, după ce au obținut trofeul ”Inspire Award”.

În acest scop, Primăria municipiului Hunedoara și Consilul județean Hunedoara vor acoperi costurile de deplasare ale elevilor și profesorului lor, Mircea Nistor, care este de altfel, cetățean de onoare al municipiului Hunedoara și al județului Hunedoara.

Pentru a asigura cota sa de cofinanțare a acestei deplasări, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a suplimentat ordinea de zi a ședinței de vineri, 29 martie, cu un proiect prin care vor fi alocați banii necesari deplasării întregii echipe, în urma asocierii cu Asociația Absolvenților, Părinților și Angajaților Colegiului Național de Informatică „Traian Lalescu” (Asociația APAC) din Hunedoara.

Potrivit proiectului, CJ Hunedoara va aloca suma de 30.000 de lei pentru sprijinirea echipei RobotX. Suma menționată va fi utilizată pentru  transportul echipajului de robotică „RobotX” din Hunedoara la Campionatul Mondial de Robotică ce va avea loc în orasul Detroit, S.U.A., în perioada 22 – 30.04.2019.

După cum se știe, elevii care fac parte din echipajul de robotică al Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara au în palmares titlul de campioni mondiali în anul 2018 cucerit în Mexico City.