Universitatea din Petroșani pregătește orferta academică pentru admiterea în noul an de învățământ

Home Educație Universitatea din Petroșani pregătește orferta academică pentru admiterea în noul an de învățământ
Universitatea din Petroșani pregătește orferta academică  pentru admiterea în noul an de învățământ

Chiar dacă mai e ceva vreme până când, în mod special, absolvenții claselor a XII-a vor decide unde vor dori să-și continue studiile universitare de licență, ori până când studenții licențiați vor decide unde-și vor completa studiile universitare de master sau doctorat, Universitatea din Petroșani pregătește deja oferta academică pe care o va propune pentru admiterea în noul an universitar 2019-2020.

Rectorul instituției academice din Valea Jiului, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin spune că, în general, specializările de admitere, atât pentru studiile de licență, cât și pentru cele de master sau doctorat, sunt similare celor care se derulează în prezent în cadrul celor trei facultăți din componența Universității din Petroșani. ”Am început deja configurarea ofertei noastre academice pentru
admiterea în anul universitar 2019-2020, pe care o vom prezenta în scurt timp. Eu cred că pentru tinerii din Valea Jiului, din județul Hunedoara și din regiune, dar și pentru cei din țară sau din afara granițelor, care constituie cu toții targetul nostru, este foarte important să știe din timp care este oferta noastră școlară, să aibă timpul necesar de a evalua specializările pe care noi le propunem, chiar comparativ cu alte universități, dar și pentru a analiza atent oportunitățile de a deveni studenți ai Universității noastre”
, expică rectorul Radu Sorin.

Acesta apreciază că, dincolo de o ofertă academică diversă și atractivă, pe care o propun toate cele trei facultăți din Valea Jiului – Facultatea de Mine, Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică, Facultatea de Științe –
Universitatea din Petroșani mai are câteva atuuri demne de luat în considerare de către cei care aplică aici pentru admiterea la studii superioare. ”Eu cred că principalul nostru atuu este acela că absolvenții noștri își găsesc, într-un procent semnificativ, corespondent pe piața muncii. Statisticile arată că aproximativ 80% dintre studenți ajung la absolvirea cursurilor să profeseze în meseria pentru care s-au pregătit ori în domenii conexe. Conform raportărilor oficiale, minimum 60% dintre absolvenții de la Petroșani reușesc să se încadreze în domeniul pe care l-au terminat, iar în domenii conexe sau în alte domenii încă 20% din absolvenții noștri își găsesc imediat un job. Apoi, tot un avantaj demn de luat în considerare este costul studiilor pentru cei care sunt admiși la studiile cu taxă, costuri care sunt printre cele mai mici din țară. La toate acestea se adaugă baza materială și didactică, cadrele universitare de înaltă calificare, facilitățile pentru cazare, oportunitățile de mobilități Erasmus+ sau chiar posibilitățile de agreement, distracție și ocupare a timpului liber pe care le propune Universitatea din Petroșani”, arată rectorul Radu Sorin.

Noua ofertă academică a Universității din Petroșani, pentru anul universitar 2019-2020 va fi lansată cel mai probabil undeva la începutul lunii mai. Însă până atunci, echipa de promovare a instituției academice din Valea Jiului va demara campanii de promovare a Univesității, care devine tot mai mult un punct important de atracție pentru tinerii care doresc să urmeze studii superioare.