Seminar privind perspectivele de dezvoltare a Văii Jiului, la Universitatea din Petroșani

Home Economie Seminar privind perspectivele de dezvoltare a Văii Jiului, la Universitatea din Petroșani
Seminar privind perspectivele de dezvoltare a Văii Jiului, la Universitatea din Petroșani

Universitatea din Petroșani va găzdui, în cursul lunii aprilie, un  seminar menit să identifice noi soluții pentru revitalizarea și dezvoltarea regiunii Văii Jiului. Evenimentul este organizat de instituția academic din Valea Jiului împreună cu asociația Greenpeace România și, după cum precizează rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, se dorește a fi o continuitate la evenimentul găzduit la finele anului trecut, organizat de Confederația Sindicală Națională ”Meridian”, eveniment la care a participat și comisarul European Corina Crețu.

Continuăm să ne implicăm în mod activ, conștienți de rolul de coagulant al societății, în tot ceea ce înseamnă problematica Văii Jiului și identificarea soluțiilor de dezvoltare a acesteia. În acest context, ne-am propus ca, de data aceasta în colaborare cu Greenpeace să organizăm o dezbatere la Universitate, în ideea de a face un pas înainte, în a continua practic ceea ce s-a discutat tot aici, la întâlnirea cu comisarul european pentru Dezvoltare Regională Corina Crețu și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. Pentru acest seminar, vrem să punem altfel problema, și anume să venim cu măsuri concrete de realizarea a unor proiecte specifice Văii Jiului, pe care să le propunem spre finanțare, atât la nivel guvernamental, cât mai ales pe fondurile nerambursabile oferite de Uniunea Europeană. Eu sper că împreună cu reprezentanții de la Uniunea Europeană și cu reprezentanții ministerelor implicate, dar și cu autoritățile publice locale și regionale, să venim și cu alte soluții, mai lesne aplicabile pentru Valea Jiului, dar care să conducă, într-un final, la revitalizarea economică și dezvoltarea acestei regiuni”, a declarat prof.niv.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

La seminarul UPET-GREENPEACE de la Petroșani vor participa toți primarii din Valea Jiului, oficiali ai Consiliului Județean și ai Prefecturii Hunedoara, de la Uniunea Eurpeană, dar și toți factorii care au posibilitatea de a decide viitorul Văii Jiului.