Secția de Pediatrie a Spitalului de Urgență din Deva, pe primul plan în atenția echipei manageriale

Home Stiri la zi Secția de Pediatrie a Spitalului de Urgență din Deva, pe primul plan în atenția echipei manageriale
Secția de Pediatrie a Spitalului de Urgență din Deva, pe primul plan în atenția echipei manageriale

Referitor la informațiile și imaginile apărute în spațiul public marți, 2 aprilie 2019, care vizează Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Deva, pentru o cât mai completă informare a opiniei publice, reprezentanții unității sanitare fac următoarele precizări:

La nivelul Spitalului Județean de Urgență din Deva, activitatea de dezinsecție se efectuează, conform contractului în derulare, o dată la 3 luni și se execută retușuri ori de câte ori este nevoie și la sesizarea din partea secțiilor.

„În data de 29 martie 2019, operatorul cu care s-a încheiat contractul de dezinsecție a efectuat un retuș. Substanța utilizată este avizată de Ministerul Sănătății și are o remanență cuprinsă între 3 și 10 zile, așadar ne aflăm în perioada în care aceasta produce efecte”, au declarat reprezentanții SJU Deva.

De asemenea, potrivit sursei citate, lucrările de dezinsecție pentru trimestrul al doilea vor fi programate până la mijlocul acestei luni.

„În legătură cu activitatea de curățenie, la nivelul fiecărei secții există un grafic și norme care trebuie respectate. Aspectele semnalate vor fi verificate și, dacă informațiile se confirmă, vor fi dispuse măsuri de îndată”, a declarat managerul SJU Deva, Adina Pera Ștefănie.

Lucrările de intervenții de urgență la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Deva s-au desfășurat în două etape și au constat în cea mai mare parte în reparații la acoperiș și înlocuirea ferestrelor. Așadar, nu s-au executat lucrări în sensul înlocuirii instalațiilor de apă/canal, electrice sau de renovări ale saloanelor.

„După cum se cunoaște, clădirea în care își desfășoară activitatea Secția de Pediatrie nu a beneficiat de lucrări de reabilitare capitală pentru că secția va funcționa din acest an în corpul principal al spitalului. Noua locație va deveni funcțională la începutul trimestrului IV al acestui an și va oferi servicii medicale în condiții moderne pentru pacienți și însoțitori”, a mai informat managerul SJU.

Valoarea totală a investiției este de 1,8 milioane de lei (lucrări de supraetajare)