Postul de jandarmi montani din Straja premiat de Ziua Jandarmeriei Române la IJJ Hunedoara

Home Stiri la zi Postul de jandarmi montani din Straja premiat de Ziua Jandarmeriei Române la IJJ Hunedoara
Postul de jandarmi montani din Straja premiat de Ziua Jandarmeriei Române la IJJ Hunedoara

Astăzi, 3 aprilie 2019 se împlinesc 169 de ani de când domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica a reformat sistemul de ordine publică prin înfiinţarea Corpului de Jandarmi, o instituţie necesară deopotrivă asigurării libertăţilor cetăţeneşti şi a ordinii de drept în stat. Evenimentul marchează, în mod tradițional, sărbătoarea Jandarmeriei Române. În județul Hunedoara, anul acesta sărbătoarea a fost dublată de aniversarea Centenarului Jandarmeriei hunedorene, înființată în 1919.

Cu acest prilej, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Decebal” Hunedoara au fost organizate o serie de activităţi dedicate Zilei Jandarmeriei Române. Astfel, un ofițer și trei subofiţeri, care s-au distins în misiunile îndeplinite, au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim.

De asemenea, ca urmare a rezultatelor obţinute şi activităţii desfăşurate pe parcursul anului 2018, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Decebal” Hunedoara, colonel dr. Robert-Iulian Vîță a conferit următoarele titluri:
* Cel mai bun post – Postul de Jandarmi Montan Straja reprezentat de șeful de post, plutonier adjutant șef Bărăiac Daniel;
* Cel mai bun detașament – Detașamentul 1 Jandarmi Mobil reprezentat de comandantul de detașament, maior Lupu Ovidiu;
* Cel mai bun serviciu – Serviciul Resurse Umane reprezentat de șeful serviciului, maior Oprian Dragoș;
* Cel mai bun jandarm din cadrul I.J.J. Hunedoara în anul 2018 – Plutonier adjutant șef Hota Alin, din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil.

La sărbătoarea jandarmilor hunedoreni au participat Nicolae-Florin Oancea – primarul municipiului Deva, Sorin Adrian Vasilescu – vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Dorel Ovidiu Bretean – subprefectul județului Hunedoara şi Fabius-Tiberiu Kiszely – prefectul județului Hunedoara. Oaspeții au primit din partea inspectorului şef al Jandarmeriei Hunedorene plachete aniversare în semn de recunoştinţă pentru buna cooperare.

”Pentru dumneavoastră profesia şi viaţa personală pot fi cu greu separate, iar statutul de jandarm vă obligă să dați prioritate siguranței cetățeanului, punând mai presus de toate Patria, Legea şi Cetățeanul, onorând prin fapte cinstea de a purta uniforma cu nobilele însemne ale Jandarmeriei! Acest sacrificiu asumat şi modul exemplar în care ați fost de fiecare dată alături de oameni, dovedește profesionalismul și atașamentul față de Arma pe care o slujiți! Jandarmeria montană s-a afirmat ca un partener al turiștilor şi al salvamontiștilor în acțiunile de căutare şi salvare. În situaţiile de urgenţă, jandarmii hunedoreni nu au ezitat să fie alături de locuitorii judeţului ori de câte ori aceştia au avut nevoie. Mulțumesc fiecărui jandarm, indiferent de grad și funcție, pentru dăruirea totală și efortul depus în fiecare zi, pentru a fi mai buni, mai performanți și mai aproape de așteptările oamenilor”, a transmis în discursul său prefectul județului Hunedoara, Tiberiu Fabius Kiszely.